Murat Polat

Okullararası Minikler ve Küçükler Artistik Cimnastik il birinciliği yapıldı. Pazartesi günü 4 Eylül Taha Akgül Spor Salonu’nda yapılan il birinciliğine kız ve erkek sporcular yoğun ilgi gösterdi. Minik ve küçükler kategorisinde yapılan il birinciliğinde sporcular yer ve atlama masası serisinde yarışmalarda yer aldı. Okullararası Minik ve Küçükler Artistik Cimnastik il birinciliğine gösterilen ilgi sporseverleri mutlu etti.

ANKARA VE YOZGAT BÖLGESİ HAKEMLERİ GÖREV YAPTI

Sivas’ta son yıllarda gelişim gösteren spor dalları arasında yer alan cimnastikte okullararası minikler ve küçükler il birinciliğinde Ankara ve Yozgat bölgelerinden gelen hakemler görev yaptı. Sivas’ta cimnastik hakeminin olmaması nedeniyle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Cimnastik Federasyonu’ndan hakem konusunda yapılan istek üzerine Ankara ve Yozgat bölgesi cimnastik hakemleri Sivas’ta yapılan il birinciliğinde görev yaptılar.

SPORCU VELİLERİNDEN YOĞUN İLGİ

Okullararası Minik ve Küçükler Artistik Cimnastik il birinciliğine sporcu velileri yoğun ilgi gösterdi. Pazartesi günü 4 Eylül Taha Akgül Spor Salonu’nda saat 10:30’da başlayan il birinciliği saat 15:30’da tamamlandı. Minikler ve küçükler kategorisinde yapılan il birinciliğine sporcu velileri yoğun ilgi gösterdi. Velilerin yapılan il birinciliğinden mutlu şekilde ayrılması organizasyonun başarılı şekilde tamamlandığının göstergesi olarak kabul ediliyor.

MADALYA VE KUPALARINI ALDILAR

Okullararası Minik ve Küçükler Artistik Cimnastik il birinciliğinde dereceye giren sporculara madalya, dereceye giren okullara madalya ve kupaları yapılan törenle takdim edildi. İl birinciliğinin tamamlanmasının ardından yapılan törende, dereceye giren sporcu ve okullara madalya ve kupaları Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ufuk Demir, Sporcu Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Keskin, Cimnastik İl Temsilcisi Mehmet Deniz, Okul Sporları Birimi Yetkilisi Emrah Yıldırım, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Cimnastik Antrenörlerinden Sabahat Kahya tarafından takdim edildi.

ÇOCUKLAR PERFORMANSLARIYLA BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Okullararası Minik ve Küçükler Artistik Cimnastik il birinciliğinde yer alan kız ve erkek sporcular yer serisi ve atlama masası serilerinde ortaya koydukları performanslarla büyük alkış aldı. Kategorilerine göre yaptıkları serilerle yarışmalarda yer alan sporcular organizasyonu takip eden velilerden tam not aldı.

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI BOLU’DA

Okullararası Minik ve Küçükler Artistik Cimnastik il birinciliğinde dereceye giren sporcuların Bolu’da yapılacak Türkiye Şampiyonasına katılması bekleniyor. Belirlenen kota dahilinde dereceye giren sporcuların şampiyonada yer almasının beklendiği cimnastikte il birinciliğinde ortaya çıkan başarılı temponun Türkiye Şampiyonası hazırlıklarında ve Türkiye Şampiyonasında daha üst seviyede gerçekleşmesi bekleniyor.

MÜDÜR DEMİR TEBRİK VE TEŞEKKÜR ETTİ

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ufuk Demir, okullu minik ve küçükler artistik cimnastik il birinciliğine katılım gösteren sporculara, beden eğitimi öğretmenlerine, antrenörlere yarışmalarda görev yapan hakemlerine teşekkür etti. Cimnastik branşında yaşanan büyük gelişimi dikkatli şekilde takip ettiklerini söyleyen Demir, yapılan organizasyonu takip eden velileri tebrik etti. Cimnastikte okul, aile, antrenör ve sporcu dörtgeninin iyi şekilde kurulmasını görmekten dolayı mutluluk duyduklarını belirten Demir, “ Başarılı bir organizasyonu geride bıraktık. Her sporcunun ortaya koyduğu performans bizler için değerli, çocuklarını spora yönlendiren ve onları takip eden, destekleyen velilerimize teşekkür ediyorum. Sporcuları iyi şekilde çalıştıran beden eğitimi öğretmenlerimizi ve antrenörlerimizi tebrik ediyorum.” dedi.