Murat Polat 

Kuzeyspor’da basketbol çalışmaları belirlenen programlarda yapılan antrenmanlarla sürüyor.  Tam kapanma döneminde çalışmalarına ara veren kulüp, normalleşme süreciyle birlikte potada çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor. 4 Eylül Taha Akgül Spor Salonu’nda yapılan antrenmanlara ilginin yüksek olması kulüp yönetimini ve basketbol takımı antrenörlerini mutlu ediyor.

3 ANTRENÖR GÖREV YAPIYOR

Kuzeyspor’un basketbol antrenmanlarında 3 antrenör görev yapıyor. Biri kadın iki erkek basketbol antrenörünün görev yaptığı çalışmalara katılan sporcular, işinde uzman ve üst düzey liglerde uzun yıllar basketbol oynamış antrenörlerle antrenmanlarda yer alma hakkı elde ediyor. Kuzeyspor’da antröner olarak Çiğdem Erbaş, Volkan Eskici ve Ahmet Turan Vaşka yer alıyor.

VELİLER MEMNUN

Kuzeyspor basketbol takımı antrenmanlarını takip eden veliler çocuklarına verilen eğitimden memnun olduklarını ifade ediyor. Çok güzel bir tesiste ve işinde uzman isimlerden çocuklarının basketbol eğitimi aldığını dile getiren veliler, kendilerine ve çocuklarına bu imkanı sunan yetkililere teşekkür ediyor.

BRANŞ SAYIMIZ ARTACAK

Kuzeyspor Başkanı Akın Çevik, ilerleyen günlerde kulüplerindeki branş sayılarında artışların yaşanmaya devam edeceğini söyledi. Pandemi sürecinden dolayı tam olarak branş sayılarını açmakta zorluklar çektiklerini belirten Çevik, normalleşme adımlarıyla kulüp olarak kendilerinin adım adım faaliyet gösterecekleri branş sayılarını artıracaklarını söyledi.

VAŞKA: MEMNUNUZ

Kuzeyspor basketbol takımı antrönörlerinden Ahmet Turan Vaşka, yaptıkları çalışmalara gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi. Pandemi sürecinden dolayı kulüp olarak çalışmalara geç başladıklarını kaydeden Antrenör Ahmet Turan Vaşka, “ Yeniden sporcularımızla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz.  Yapılan çalışmalarda kademe, kademe yolumuza devam edeceğiz. Kulüp olarak basketbolda hedeflerimiz var. Şuan haftanın iki günü idman yapıyoruz. Zamanla antrenman sayımızda artışlar olacak. ” dedi.

İŞTİRAK EDİLECEK

Kuzeyspor basketbolda kulüplerarası müsabakalarda yer alma adına çalışmalarını sürdürüyor. Pandemi nedeniyle iki sezondur oynanmayan basketbol maçlarının Sivas’ta yeniden start almasıyla birlikte kulüplerarası müsabakalara kız ve erkek ekiplerle katılacaklarını söyleyen antrenörlerden Ahmet Turan Vaşka, ekip olarak Sivas basketboluna yeni bir renk katmak istediklerini dile getirdi.

ÇOCUKLARI SPORA YÖNLENDİRİN

Kuzeyspor Basketbol Antrenörinden Ahmet Turan Vaşka, velilere seslenerek çocuklarını spora yönlendirmelerini istedi. Sivas’ın tesis ve antrenör bakımından güçlü şehirler arasında yer aldığını söyleyen Vaşka,” Pandemi herkesi etkiledi. Bu süreçten çocuklar çok etkilendi. Velilerden çocuklarını spora yönlendirmelerini istiyoruz.  Bu basketbol olacak diye bir kural yok. Sivas çok güzel spor tesislerine birçok branşta faaliyet gösteren başarılı antrenörlere sahip.” dedi.