Süper Ligin 19. haftasında İstanbul'da oynanan Başakşehir,  Sivasspor karşılaşması 1-1 sona erdi Cumartesi günü saat 16'da Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda başlayan karşılaşmada İzmir bölgesi üst klasman futbol hakemlerinden Alper Ulusoy düdük çaldı. Müsabakanın 38. dakikasında Alexsic’in attığı golle 1-0 öne geçen Başakşehir, maçtaki üstünlüğünü 5 dakika sürdürdü.  Sivasspor'da takım kaptanı Hakan Arslan 42. dakikada attığı golle sahadan ekibinin 1-1'lik skorla 1 puanla ayrılmasında başrol oynadı. Kar yağışı altında oynanan ve saha zemininin futbolcuları zorladığı müsabakada her iki takımda sahadan birer puanla ayrılarak haftayı 23’er puanla kapattı.

KAPTAN GOL SAYISINI 5’E YÜKSELTTİ

Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'da takım kaptanı Hakan Arslan ligdeki gol sayısını 5'e yükseltti. Ligin 19. haftasında İstanbul'da oynanan Başakşehir karşılaşmasının 42. dakikasında ekibinin beraberlik golüne imza atan kaptan Arslan bu golle ligdeki gol sayısını 5'e yükselterek takımının en golcü iki futbolcusundan biri konumuna yükseldi. Öte yandan kırmızı-beyazlı ekipte Gradel'in de ligde 5 golü bulunuyor.

ÖZTEKİN TAKIMDAN AYRILDI

Süper Lig ekiplerinden Sivasspor' a 2019-2020 sezonu devre arasında transfer olan Yasin Öztekin, 2020-2021 sezonu18. haftası  itibariyle kırmızı beyaz ekipten ayrıldı. Kırmızı-beyazlı ekipten yapılan açıklamada tecrübeli oyuncu ile karşılıklı anlaşılarak sözleşmenin feshedildiği belirtildi. Yasin Öztekin'in 1. Ligde şampiyonluk hesapları yapan Samsunspor'a transfer olması bekleniyor.

4 KİŞİ KADRODA YER ALMADI

Süper Ligin 19. haftasında deplasmanda Başakşehir ile karşılaşan Sivasspor'da 21 kişilik müsabaka kadrosuna 4 futbolcu giremedi. Kırmızı-beyazlı ekipte teknik heyet Rybalka, Barış Yardımcı, Kerim Atakan Keskin ve Marcelo’yu 21 kişilik müsabaka kadrosuna dahil etmedi.

BEKLENEN 11 SAHADA

Süper Ligin 19. haftasında İstanbul'da, Başakşehir ile karşılaşan Sivasspor'da beklenen 11 müsabakada sahada yer aldı. Kırmızı-beyazlı ekip Başakşehir karşılaşmasına kalede Ali Şaşal Vural savunmada Robin Yalçın, Aaron, Caner Osmanpaşa, Uğur Çiftçi orta sahada Claudemir, Fayçal, Hakan Arslan ileri üçlüde Erdoğan Yeşilyurt, Yatabare ve Gradel 11'i ile çıktı. Kırmızı-beyazlı ekipte yedek kulübesinde Muammer Yıldırım, Samassa, Ahmet Oğuz, Kayode, Ninga, İsaac, Kone, Camara  Ziya Erdal ve Felix yer aldı.

KADRODA 5 YABANCI

Süper Ligin 19. haftasında deplasmanda Başakşehir ile karşılaşan Sivasspor mücadeleye 5 yabancı 6 Türk futbolcudan 11’iyle çıktı. Kırmızı-beyazlı ekipte sahaya Türk futbolcusu olarak Ali Şaşal Vural, Robin Yalçın, Caner Osmanpaşa, Uğur Çiftçi, Hakan Aslan ve Erdoğan Yeşilyurt yer aldı. Yabancı oyuncu olarak ilk 11'de sahaya Yatabare, Gradel, Aaron, Claudemir ve Fayçal çıktı.

500. MAÇTA BERABERLİK

Sivasspor Süper Ligdeki 500. karşılaşmasında Başakşehir ile deplasmanda karşılaştı. 2005-2006 sezonunda Süper Ligde yer almaya başlayan Sivasspor, 500 karşılaşmada 185 galibiyet, 135 beraberlik ve 180 mağlubiyet elde etti. 500 karşılaşmada 685 gol atan kırmızı-beyazlı ekip kalesinde 693 gol gördü.