MURAT POLAT

Sivasspor sahasında Goztepe ile 2-2 berabere kaldı. 4 Eylül Stadyumunda dün oynanan maçtan 2-2"lık skorla berabere ayrılan kırmızı beyazlı ekip haftayı 1 puanla kapattı. Musabakada Sivasspor"un gollerine Dimitrios (11-66) Goztepe"nin gollerine Halil (51) Beykan (85) imza attı. Sivasspor"da Kayode 70. dakikada kırmızı kart gördü.

YILDIRIM SÜRPRİZİ

Süper Lig'in 3. haftasında sahasında Göztepe ile karşılaşan Sivasspor'da teknik heyet Muammer Zülfikar  Yıldırım surprizi  yaptı. Kırmızı-beyazlı ekip Göztepe karşısına kalede Muammer Zülfikar Yıldırım savunmada Ahmet Oğuz, Dimitrios, Camara, Uğur Çiftçi orta sahada Azubuike,Faysal, Hakan Aslan ileri üçlüde Kayode, Gradel ve Leke ön biriyle  çıktı. Öte yandan kaleci Ali Saşal bu sezon ilkkez bir resmi maçta yedek kaldı.

PEDRO KOŞULARA BAŞLADI

Sivasspor’da, forvet oyuncularından Pedro, koşu çalışmalarına başladı. Kırmızı-beyazlı ekipte yapılan antrenmanda yaşadığı sakatlıktan dolayı köprücük kemiğindeki sıkıntıdan dolayı takımdan ayrı kalan Pedro, koşu çalışmalarına başladı. Pedro’nun, takımdan ayrı olarak yaptığı koşu çalışmalarının ardından takımla birlikte önümüzdeki hafta antrenmanlara katılması bekleniyor. Öte yandan Pedro sakatlığı nedeniyle lig ve Avrupa Kupası müsabakalarında forma giyemiyor.

MİLLİ ARA

Süper Lige A milli futbol takımının müsabakaları nedeniyle ara verildi. A milli futbol takımının 2022 Dünya Kupası grup elemelerinde 1 Eylül’de Karabağ. 4 Eylül’de Cebelitarık ve 7 Eylül’de Hollanda ile oynayacağı müsabakalar nedeniyle süper lige bir hafta ara verildi.

İZİN BAŞLADI

Süper lig ekiplerinden Sivasspor’da lige verilen aradan dolayı teknik heyet ve futbolcular izine çıktı. Perşembe gününe kadar izin yapacak teknik heyet ve futbolcular, Perşembe günü Sivas’ta bir araya gelerek süper ligde 4’ncü haftada oynanacak müsabakanın hazırlıklarına başlayacak. Öte yandan kırmızı-beyazlı ekibin milli arada hazırlık müsabakası oynayıp oynamayacağı netlik kazanmadı.

RAKİP FENERBAHÇE 

Sivasspor, süper ligin 4. haftasında deplasmanda Fenerbahce ile karşılaşacak. Ligin 4. haftasında İstanbul’da oynanacak müsabakanın oynanacağı gün ve karşılaşmanın başlama saatinin Futbol Federasyonu tarafından bu hafta içinde açıklanması bekleniyor.

HAYIRLI OLSUN

Spor Parkı Fuar alanı girişine 3 yıldızlı heykel yapım işinde son aşamaya gelindi. Sivasspor’un müsabakalarını oynadığı 4 Eylül Stadyumunun ana giriş bölümüne yaptırılan 3 yıldızlı Sivasspor heykeli Sivaslı futbol severlerin beğenisi kazandı. Heykelin tamamlanmasıyla birlikte çok daha güzel bir hal alacağı öğrenildi.

ÇALIMBAY ESKİ TAKIMINA KARŞI

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Göztepe maçıyla eski takımına karşı Sivasspor teknik direktörü olarak görev yaptı. 2001 sezonunda Göztepe’de teknik direktör olarak görev yapan Rıza Çalımbay, bu sezon eski takımına karşı ilk müsabakasına Sivas’ta, Sivasspor Teknik Direktörü olarak çıktı.

BEKLENEN İLGİ OLMADI

Sivasspor ile Göztepe arasında süper ligin 3. haftasında oynanan müsabakaya beklenen ilgi olmadı. 13 bin 766 taraftarın müsabakayı takip etme hakkı olduğu Sivasspor, Göztepe maçını 3 bine yakın futbol sever stadyumdan takip etti. 70, 50 ve 25 liradan satılan biletlere Sivaslı futbol severler Göztepe maçında ilgi göstermedi. Öte yandan müsabakaya konuk taraftar pandemi yasakları nedeniyle alınmadı.