Murat Polat 

Kadınlar Hentbol Süper Lig’de oynanacak müsabakalarda Sivas’ı temsil edecek Sivas Belediyespor’da sezonun ilk maçında karşılaşılacak İzmir Büyükşehir Belediyespor hazırlıkları sürüyor. 4 Eylül Taha Akgül Spor Salonu’nda yaptığı antrenmanlarla İzmir mesaisini sürdüren ekipte morallerin yüksek olduğu gözleniyor. Teknik heyet nezaretinde bugün yapacağı çalışmayla İzmir Büyükşehir Belediyespor hazırlıklarını devam ettirecek ekipte müsabaka öncesinde eksik veya sakat sporcu bulunmuyor.

ARDAHANLI: PUAN YADA PUANLAR İÇİN SAHAYA ÇIKACAĞIZ

Sivas Belediyespor kadın hentbol takımı antrenörü Doğan Ardahanlı, puan yada puanlar kazanmak için sahaya çıkacaklarını söyledi. Sezon hazırlıklarının iyi şekilde devam ettiğini söyleyen Ardahanlı, “  Sporcularım iyi bir çalışma döneminin içinde, İzmir müsabakası öncesinde eksik veya sakat sporcumuz bulunmuyor. Zor bir müsabaka bizi bekliyor. Bunun bilincindeyiz. Ama bizlerde İzmir karşısına sahadan puan yada puanlar çıkarmak için çıkacağız.” dedi.

MÜSABAKA PAZAR SAAT 12:30

Kadınlar Hentbol Süper Lig’de Sivas Belediyespor ile İzmir Büyükşehir Belediyespor arasında oynanacak müsabaka 27 Eylül 2020 Pazar saat 12:30’da başlayacak. 4 Eylül Taha Akgül Spor Salonu’nda oynanacak müsabakaya seyirci alınmayacak. Sezonun ilk maçında sahasında İzmir temsilcisiyle karşılaşacak Belediye temsilcisinde yönetim kurulunun maçla ilgili organizasyon hazırlıkları devam ediyor.

KAPTAN BAHAR: İLK MAÇLAR ZORDUR

Sivas Belediyespor Kadın Hentbol takımı kaptanı Bahar Öz, ilk maçların zorluğuna dikkat çekti. Kendilerini uzun ve zorlu bir lig maratonunun beklediğini bildiklerini söyleyen Öz, “ Lige güçlü İzmir Büyükşehir müsabakasıyla başlayacağız. Ligde her müsabaka zor. Ama ilk maçların zorluğu takımları ve sporcuları daha fazla etkiliyor. İzmir karşısına puan yada puanlar kazanmak için çıkacağız. Rakibimizin karşısında müsabakanın her anında mücadele ortaya koyarak sahadan mutlu şekilde ayrılmak istiyoruz.” diye konuştu.

LİGDE 12 KULÜP YER ALIYOR

Yeni sezonda kadınlar hentbol süper ligde 12 kulüp yer alıyor. 12 takımın çift devreli lig usulü oynayacakları müsabakaların ardından tamamlanacak ligde ilk üç içindeki takımlar Avrupa kupalarına katılma hakkı elde edecek. Ligde son üç sırayı alacak ekipler ise bir alt lige düşecek. Sivas Belediyespor, ligde bu sezonki müsabakalarını 4 Eylül Taha Akgül ve Mecnun Otyakmaz Spor Salonlarında oynayacak. Ligde yer alan ekipler ise şunlar;

Aksaray Belediyespor

Yenimahalle Belediyespor

Muratpaşa Belediyespor

Konyaaltı Belediyespor

Anadolu Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü

Görele Belediyespor

Üsküdar Belediyespor

İzmir Büyükşehir Belediyespor

Kastamonu Belediyespor

Yalıkavak Spor Kulübü

Elazığ Sosyal Yardımlaşma ve Spor Kulübü

Sivas Belediyespor

TRANSFER ARAYIŞLARI SÜRÜYOR

Kadınlar Hentbol Süper Lig ekiplerinden Sivas Belediyespor’da transfer arayışları devam ediyor. Mevcut kadronun daha güçlü bir hal kazanması için yönetim kurulundaki arayışlar sürüyor. Teknik kadronun yönetimden iki Türk oyuncusu transferi yapmasını istediği gelen bilgiler arasında yer alıyor.