TFF 1. Lig´in 15. hafta maçında deplasmanda Bandırmaspor ile karşılaşan Sivasspor rakibini 1-0 yendi. 17 Eylül Stadyumu'nda oynanan mücadelede tek golü Burhan Eşer attı. Kırmızı beyazlılar bu galibiyetle ligde oynadığı son 4 maçtan da sahadan galibiyetle ayrılmış oldu. Sivasspor bu sonuçla ligde puanını 27'ye yükselterek maç fazlalığıyla liderlik koltuğuna oturdu. Sivasspor 20 Aralık 2016 Salı günü saat 12.00'de Ziraat Türkiye Kupası 3. hafta maçında Yeni Amasya Spor ile Amasya'da karşılaştıktan sonra, ligin 16. hafta maçında ise 24 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 13.00'te Yeni 4 Eylül Stadyumu'nda Adama Demirspor ile karşılaşacak.

ŞEHİTLER UNUTULMADI

Bandırmaspor – Sivasspor maçına her iki takımda sahaya polis üniforması ve şapkası ile çıktı. Karşılaşma öncesindeki seremonide futbolcular İstiklal Marşını selam vererek okudu. Daha sonra iki takım oyuncuları kol kola hatıra fotoğrafı çektirdi. Maçın 45+1’nci dakikasında Sivasspor’u önce geçiren golü atan Burhan Eşer ve arkadaşları da gol sevincini selam vererek kutladı.

AĞIR ZEMİNDE GÜZEL FUTBOL

Bandırmaspor – Sivasspor müsabakasının oynandığı 17 Eylül Stadyumu'nun ağır zemini futbolcuları isyan ettirdi. Yer yer su birikintilerinin olduğu zeminde futbolcular tapa sahip olabilmek için büyük çaba harcadı. Bu ağır zemine rağmen Sivasspor maçın genelinde topa hakim olan taraf oldu. Özellikle mücadelenin ilk yarısında kırmızı beyazlılar sahada basmadık yer bırakmadı.

ADEM 3 MAÇ SONRA 11’DE BAŞLADI

Sivasspor’un kaptanı Adem Koçak 3 maç sonra Bandırmaspor maçına ilk 11’de başladı. TFF 1. Lig’de en son Sivasspor’un İstanbul’da Ümraniyespor’a 4-1 yenildiği maçta sahaya 11’de çıkan Koçak bu karşılaşmanın ardından yedeğe çekilmişti. Koçak, Eskişehirspor, Giresunspor ve Göztepe maçlarında yedek kadroda yer alırken, Bandırmaspor maçında ilk 11’deki yerini aldı.

Stat: Bandırma 17 Eylül

Hakemler: Serkan Tokat, Alpaslan Dedeş, Oğuz Terzi

Bandırmaspor: Okan Kocuk, David Deniz Kılıç, Yiğit İsmail Gökoğlan, Özgür Çelik, Serkan Sözmen, Souza, Costa (Dk. 46 Furkan Soyalp), Feridun Kıroğlu (Dk. 81 Amado), Ömer Kandemir, Bahri Can Avcı, Atabey Çiçek

Sivasspor: Ali Şaşal Vural, Yiğit İncedemir, Galip Güzel, Martires (Dk. 74 Beykan Şimşek), İbrahim Öztürk, Oumari, Ahmet Cebe, Burhan Eşer (Dk. 85 Erkan Kaş), Ergin Keleş, Ziya Erdal, Adem Koçak (Dk. 79 Kerim Avcı)

Gol: Dk. 45+1 Burhan Eşer (Sivasspor)

Sarı kartlar: Dk. 73 Martires, Dk. 90 Beykan Şimşek ve Yiğit İncedemir (Sivasspor), Dk. 88 David Deniz Kılıç (Bandırmaspor)