Gazi Lisesi Spor Kulübü kadın futbol takımı forması altında ortaya koyduğu performanslarla dikkat çeken ve yeni sezonda Sivas Belediyesi Gazi Lisesi Spor Kulübü kadın futbol takımı forması taşıyacak Safiye Pınarbaşı, ailesinin destekleri sayesinde sporda başarılı olduğunu söyledi. Futbol oynamayı çok sevdiğini ve sporunu kendi hayatında olmazsa olmazlar arasında yer aldığını belirten Pınarbaşı, eğitim ile birlikte sporu bugünü kadar başarılı şekilde götürdüğünü ifade etti. Velilere seslenen kaptan Pınarbaşı, “ Çocukları spora yönlendirsinler. Sporun her anlamda çocukların gelişimine katkıları bulunmakta.” dedi.

GAZİ LİSESİ DÖNÜM NOKTAM OLDU

Safiye Pınarbaşı, Gazi Lisesi’nde eğitim hayatına başlamasının sporda dönüm noktası olduğunu söyledi. İlk ve ortaokul öğretimlerini köyde tamamladıktan sonra yatılı olarak Gazi Lisesi’ne eğitim hayatlarını devam ettirmeye başladıklarını belirten Pınarbaşı, “ Gazi Lisesi’nde beden eğitimi öğretmeni Adem Sarıtaş sayesinde futbolla tanıştık. Bugüne kadarda futbol oynamaya devam ediyorum. Gazi Lisesi’nin benim eğitimim ve spor anlamında gelişimime büyük katkıları oldu. Futbolda ise dönüm noktamız Gazi Lisesi okul takımlarında forma giyerek gerçekleşti.” dedi.

ÇOK İYİ İNSANLARLA TANIŞTIK

Safiye Pınarbaşı,  spor sayesinde çok iyi insanlarla tanışma, onlarda çalışmalar yapma imkanı elde ettiklerini söyledi. Gazi Lisesi’nde eğitim hayatlarını devam ettirdikleri yıllarda başlayan süreçte Mustafa Karadağ, Adem Sarıtaş ve Nevzat Ercanlı başta olmak üzere eğitim ve spor camiasında önemle isimlerle tanışma fırsatı elde ettiklerini belirten Pınarbaşı, “ Mustafa Karadağ, Adem Sarıtaş ve Nevzat Ercanlı benim ve arkadaşlarım için unutulmaz değerlerdir. Bugün bizler buralardaysak, bu üçlünün sayesinde olmuştur. Şahsım ve arkadaşlarım adına bizlere her konuda destek veren Karadağ, Sarıtaş ve Ercanlıya teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

FUTBOL OYNAMAYI ÖZLEDİM

Safiye Pınarbaşı, futbol oynamayı özlediğini söyledi. Pandemi sürecinden dolayı geride kalan sezonun yarıda kaldığını bu sezonun ise başlayıp başlamayacağının netlik kazanmadığını belirten Pınarbaşı, “ Futbolsuz günler gerçekten zor geçiyor. Ben ve arkadaşlarım futbol oynamayı özledik. Sezonun açılmasını beklemekteyiz. Futbolun bizim hayatımızda değeri vardı. Ancak bu kadar değerli olduğunu pandemi döneminde futboldan uzak kalarak anladık.” dedi.

BESYO MEZUNUYUM

Safiye Pınarbaşı, eğitim ile sporu yanyana başarılı şekilde götürmenin meyvelerini toplamaya devam ettiğini söyledi. Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu mezunu olduğunu belirten Pınarbaşı şöyle konuştu, “ Futbol oynamak benim için önemli, ancak eğitimin çok daha önemli olduğunu söylemem gerek. Gazi Lisesi’nde futbol oynadım. Ama derslerimden geri kalmadım. Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu mezonuyum. Eğitim ile sporu yanyana götürerek iki kulvarda başarılı oldum. “

YETENEKLİ ARKADAŞLARIMIZ VAR

Safiye Pınarbaşı, kadrolarında yetenekli birçok arkadaşlarının olduğunu söyledi. Hem A takımda hemde altyapıda birçok yetenekli isimle çalışmalar yaptıklarını söyleyen Pınarbaşı, “ A takımımızda çok iyi oyunculara sahibiz. Ama asıl yetenekler genç takımımızdaki isimler, onların zamanla çok daha iyi yerlere geleceğini düşünmekteyim. Onlardan bazılarının milli takımlara kadar yükselmesini beklemekteyim.” İfadelerini kullandı.

TARAFTAR ÇOK ÖNEMLİ ETKEN

Safiye Pınarbaşı, dolu tribünler önünde müsabaka oynamanın çok büyük bir artı olduğunu söyledi. İstedikleri taraftar desteğini maçlarda henüz yakalayamadıklarını dile getiren Pınarbaşı, “ Dolu tribünler önünde iki, üç maç oynadık. Onlardan da galibiyetlerle ayrıldık. Ancak takım olarak istediğimiz taraftar grubunu tribünlere çekmekte zorluklar çektik. Çekmeye de devam ediyoruz. Sivaslı futbol severleri müsabakalarımızı takip etmeye davet ediyorum.” dedi.

YENİ SEZONDA YENİ BİR KULÜP

Yeni sezonda Sivas Belediyesi Gazi Lisesi Spor Kulübü olarak müsabakalarda yer alacaklarını söyleyen Safiye Pınarbaşı, “ Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’e bizlere verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Yeni sezonda Sivas Belediyesi Gazi Lisesi Spor Kulübü olarak maçlarda yerler alacağız. Yeni ekibimizle ligde başarılı olup 1’nci lige yükselmek istiyoruz.” diye konuştu.