MURAT POLAT

Sivasspor, 4 Eylül Stadyumu’nda bu sezonki 6. beraberliğini Hatayspor karşısında 1-1’lik skorla elde etti. Ligin 28. haftasında sahasında dün oynadığı maçta Hatayspor‘la karşılaşan kırmızı-beyazlı ekip ilk yarısı 0-0 berabere sona eren müsabakada Hatayspor ‘la 1-1 berabere kaldı.  54. dakikada Yatabare’nin attığı golle maçta 1-0 öne geçen Sivasspor, golden 5 dakika sonra kalesinde Diouf’un attığı gole mani olamadı. Mücadelede başka gol olmayınca karşılaşma 1-1 berabere sona erdi. Sivasspor, bu sezon evinde 13 müsabaka oynadı. Yiğido bu maçlarda 3 galibiyet, 6 beraberlik ve 4’de mağlubiyet elde ederek sahalardan ayrıldı. Sivasspor, ligde 28. haftayı 33 puanla tamamladı.

6 EKSİK

Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında sahasında Hatayspor ile karşılaşan Sivasspor, müsabakaya altı eksikle çıktı. Kırmızı-beyazlı ekipte kırmızı-kart cezalısı Erdoğan Yeşilyurt ile birlikte sakatlıkları bulunan Rybalka, Aaron, Caner Osmanpaşa, Isaac ve Muammer Yıldırım Hatayspor müsabaka listesinde yer almadı.

18 KİŞİLİK LİSTE

Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında sahasında oynadığı maçta Hatayspor ile karşılaşan Sivasspor, müsabakaya 18 kişilik esame listesiyle çıktı. Kırmızı-beyazlı ekipte Hatayspor maçına kalede Ali Şaşal Vural, savunmada Ahmet Oğuz, Robin Yalçın, Camara, Uğur Çiftçi, orta sahada Claudemir, Fayçal, Hakan Arslan, ileri üçlüde Boyd, Yatabare, Gradel  11’iyle çıktı. Yiğido da yedek kulübesinde müsabakaya Samassa, Ziya Erdal, Alaaddin Okumuş, Kerem Atakan Keskin, Felix, Nınga, Kone ve Kayode yer aldı.

3 DEĞİŞİKLİK

Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında sahasında Hatayspor ile karşılaşan Sivasspor’da, ligin 27. haftasında Rizespor ile oynanan maçtan 3 farklı isim 11’de yer aldı. Kırmızı-beyazlı ekipte kaleci Muammer Yıldırım’ın yerine Ali Şaşal Vural, sol bek Ziya Erdal’ın yerine Uğur Çiftçi, kırmızı kart cezalısı Erdoğan Yeşilyurt’un yerine Boyd, Hatayspor müsabakasında 11’de yer aldılar.

ARA YOK

Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak Sivasspor’da bu maçın hazırlıkları bugün başlayacak. Dün Hatayspor ile 28. hafta müsabakasında karşılaşan kırmızı-beyazlı ekip ara vermeden Galatasaray hazırlıklarına başlayacak. Kulüp tesislerinde teknik heyet nezaretinde yapılacak çalışmada Hatay maçında uzun süre görev yapan futbolcuların yenileme, az süre görev yapan ve maçta yer alamayan futbolcuların farklı programda antrenman yapmaları bekleniyor. Ligin 29. haftasında Galatasaray, Sivasspor müsabakası 7 Mart Pazar günü saat 19’da başlayacak.