Murat Polat 

Sivasspor, süper ligde 5 haftanın ardından kalesinde gol görmedi. Ligde ilk yarıyı Galatasaray’ın (15) ardından kalesinde en az gol gören ekip olarak ikinci sırada tamamlayan Sivasspor (16) ligde ikinci yarının ilk 5 haftasında kalesinde 10 gol gördü. Beşiktaş, Rize, Gazişehir, Başakşehir ve Trabzonspor maçlarında kalesinde goller gören kırmızı-beyazlı ekip Alanyaspor maçını 1-0 kazanarak ligde 5 haftanın ardından kalesinde gol görmedi.

KONE VE EMRE DÖNDÜ

Sivasspor’da, sakatlıktan kurtulan Emre Kılınç ve Kone, Alanyaspor maçıyla yeniden sahalara dönüş şaptı. Yaşadıkları sakatlıklardan dolayı 3-4 haftadır sahalardan uzak kalan Emre Kılınç ve Kone, Alanyaspor maçının ikinci yarısında oyunu dahil olarak formalarına kavuştu. İki yetenekli ismin sahalara dönmesi Sivasspor teknik heyetinin forvet hattındaki alternatiflerini artırdı.

TAKIMIN JOKERİ ERDOĞAN

Sivasspor’da Erdoğan Yeşilyurt, kırmızı-beyazlı ekibe artılar katmaya devam ediyor. Rıza Çalımbay ile futbolunda büyük gelişim yaşayan Yeşilyurt, Alanyaspor maçında savunmanın solunda görev yaptı. Uğur Çiftçi ve Ziya Erdal’ın sakatlıkları nedeniyle forma giymedikleri maçta savunmanın solunda görev yapan Yeşilyurt, müsabakada ortaya koyduğu futbolla beğeni topladı. Yeşilyurt, bu sezon kırmızı-beyazlı ekipte savunmanın sağında ve forvet hattında iki kanatta da görevler yaptı