FATİH ÖZDAL

Spor Toto Süper Lige beraberlikle başlayan Sivasspor’da teknik direktör Rıza Çalımbay, transfer konusunda eksiklerinin olduğunu söyledi.

Bu konuda yönetimin çalışma yürüttüğünü vurgulayan Çalımbay, “Oynadığımız oyunun üzerine çıkmamız gerekiyor. Eksikliklerimizi gidermemiz gerekiyor. Avrupa'da böyle oynadığımız zaman bizim için çok zor olur. Bunların çok üstüne çıkmamız gerekiyor, bunun da farkındayız. Tabii ki eksik arkadaşlarımız da var, maç eksiği, antrenman eksiği olanlar var. Leke James’in bir an önce maç temposunu kazanması lazım. Onun için bütün takımlar 3-4 haftadan sonra kendini belli eder ve çok iyi duruma gelirler” ifadelerini kullandı.

3 OYUNCU KALDI

Üç senedir Avrupa'ya oyanıdıklarını ve geçen sezon eksiklikten dolayı elendiklerinin altını çizan Çalımbay, “Bu sene Avrupa'dan kopmak istemiyorum, özellikle de play-off maçımız da Malmö takımı büyük ihtimal gelecek. Bizim de tanıdığımız bir takım ve bu arada lig maçları da oynayacağız. Şimdi bizim Adana Demirspor ile maçımız, arkasından kupa ve arkasından Alanyaspor ile maçımız var. Sonra Avrupa maçı ve ardından Beşiktaş maçımız olacak. Kuvvetli takımlar bunların hepsi. Eğer biz iyi bir takım kuramazsak ve eksikliklerimizi gideremezsek sıkıntı yaşarız. İki tarafı da götürme açısından sıkıntı yaşarız.” Şeklinde konuştu.

Transfer konusunda yönetimin çalışma yürüttüğünü dile getiren teknik direktör Rıza Çalımbay, “Benim istediğim sadece üç oyuncu kaldı. Bir kanat oyuncusu, bir forvet arkası ve bir de 8 numara. Bizim tek istediğimiz bu. Bizden 9 oyuncu gitti, şu ana kadar 4 oyuncu aldık. Bizim eksiklerin yerini tamamlasak yeter. Kanat oyuncusu olmadığı için sıkıntı yaşıyoruz, istediğimiz oyuncuların da takıma katılmasıyla alternatifli bir kadromuz olacak.” Dedi.

Ligde yukarı sıraları hedeflediklerini belirten Çalımbay, “Maç eksiği ve antranman eksiği olan arkadaşların takıma katılmasıyla ve eksik mevkilerimizin de tamamlanmasıyla sahada iyi bir futbol sergilemek istiyoruz. Ligde yine üst sıraları hedefliyoruz. Bunun için yönetim, teknik heyet ve futbolcular olarak üzerimize düşeni yapacağız.” ifadelerini kullandı.