Murat Polat 

Süper ligde ilk yarıyı 24 puanla 14.sırada tamamlayan Sivasspor’un, ilk yarıdaki kötü performansları istatistiği verilere yansıdı. Ligde 20 maçta topladığı 24 puanla ilk yarıyı 1. 2 puan ortalamasıyla kapatan Sivasspor, bu ortalamayla kendini sezonun ilk yarısında alt sıralarda yer aldı. İlk yarıda oynanan müsabakalarda 21 gol atan ve 1. 05 gol atma ortalaması yakalayan kırmızı-beyazlı ekip, ligin ilk yarısında kalesinde gördüğü 25 golle 1. 25 ortalamasıyla ilk yarıyı tamamladı. Gerek oyun, gerek puan olarak ligde ilk yarıyı kötü istatistiği verilerle tamamlayan Sivasspor’un, ligin ikinci yarısında ortaya koyacağı performanslar ve elde edeceği istatistiği veriler merak ediliyor.

21 GOLDE 8 İMZA

Süper lig ekiplerinden Sivasspor’da, ligin ilk yarısında oynanan 20 maçta atılan 21 gole 8 futbolcu katkılar yaptı. Gradel ve Hakan Arslan attıkları 5’er golle ekiplerinin en golcü isimleri olurken bu oyuncuları 3’er golle Fayçal, Yatabare, 2 golle Kone ve 1’er gollerle Ziya Erdal, Erdoğan Yeşilyurt ve Caner Osmanpaşa takip etti.

İKİ KALECİ 25 GOL GÖRDÜ

Süper lig ekiplerinden Sivasspor’da ligin ilk yarısında oynanan 20 maçta kalede iki isim görev yaptı. Ali Şaşal Vural ve Samassa’nın değişikli olarak görev aldıkları süper lig maçlarında iki kaleci kalelerinde 25 gol gördü. Samassa, 16 maçta 19, Ali Şaşal Vural ise 4 maçta kalesinde 6 gol gördü. Kırmızı-beyazlı ekipte 3. Kaleci Muammer Yıldırım lig maçlarında görev yapmadı.

KAYODE VE NİNGA GOL ATAMADI

Süper lig ekiplerinden Sivasspor’da forvet oyuncuları Kayode ve Ninga ligin ilk yarısında oynanan maçlarda gol atma başarısı gösteremedi. Sivasspor forvet hattına önemli katkılar yapmaları için transfer edilen iki oyuncu ligin ilk yarısında oynanan 20 maçta gol atma başarısı gösteremeden ilk yarıyı tamamladı. İki oyuncunun ligde ikinci yarı ortaya koyacakları performanslar merak ediliyor.

4 GÜN KALDI

Devre arası transfer döneminin tamamlanmasına 4 gün kaldı. Futbol Federasyonu tarafından 5 Ocak 2021 tarihinde başlatılan ara transfer dönemi 1 Şubat 2021 Pazartesi günü sona erecek. Devre arası transfer döneminde kadrosuna Kasımpaşa’dan Ahmet Oğuz ile Ümraniyespor’dan Alaaddin Okumuş’u dahil eden kırmızı-beyazlı ekipte gözler takıma kazandırılması beklenen diğer transferlere çevrildi. Sivasspor’un ekibine 10 numara ve kanat forvet transferleri yapması bekleniyor.

ALANYA HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Süper Ligin 22. haftasında deplasmanda Alanyaspor ile karşılaşacak Sivasspor’da bu maçın hazırlıkları yapılan antrenmanlarla sürüyor. Cumartesi günü saat 16’da başlayacak maçta Alanyaspor ile karşılaşacak kırmızı-beyazlı ekibin Alanya maçından Sivas’a puan yada puanlarla dönmesi bekleniyor. Ligin ilk yarısında Sivas’ta oynanan maçta sahadan 2-0’lık skorla Alanyaspor galip ayrıldı.