Yeni eğitim-öğretim dönemi başlıyor. Engelli eğitiminde yardımcı teknolojiler büyük yer tutar. Hele hele de görme engelliler için. Sosyal medyada biz engelliler için önemli kaynaklardandır.

Engellilerin memurluğa alınmasında önemli olan e-KPSS sınavı da iki bin yirmide yapılacak. İki bin on sekiz e-KPSS 2 atamasının da içinde bulunduğumuz yıl yapılması bekleniyor. Bizler de e-KPSS sınavı için sosyal medya üzerinden bir facebook grubu oluşturduk. Eşim ve benim yönetici olduğumuz grubumuz, üç yaşında ve bin beş yüz engelli üyesi var. Grup üzerinden soru ve bilgi paylaşımı yapılıyor. Her engelliye bu grupta yardım ediliyor.

Bir de açık öğretimde engelliler grubumuz var, yine bini geçkin üyesi olan grubumuzda, eşim, ben ve Necati Uysal diye bir abimiz yöneticilik yapmaktadır. Grubumuzda açık öğretim ilkokul, lise ve üniversiteye yönelik sorular cevaplandırılıyor, duyurular yapılıyor.

En önemli grubumuz ise, engelli anneler bilgi paylaşımı grubu. Eşim Hülya Devecioğlu’nun kurduğu grubumuz, bin beş yüz anneden oluşuyor. Birçoğu görme engelli olan anneler, bebek bakımı konusunda faydalı paylaşımların yanında, anne adaylarının sorularını da cevaplıyor. Ortak fikir paylaşımlarının yapıldığı grup, yemek yapmadan tutun, engelli kadınlar neye ihtiyaç duyuyorsa tüm alanda yanıt veriyor. Grubun şu anda beş yöneticisi var. Psikolog arkadaşlar, sosyologlar ve birçok uzmanla siz üye olacak ve destek verecek anneleri bekliyor.

Diğer gruplarımız ise, kurucu üyesi ve temsilcisi olduğumuz eğitimde görme engelliler derneğinin sosyal grupları mevcut. Buralarda uzaktan eğitim ile öğrencilerimiz, liseye, üniversiteye hazırlanıyor. Engelli öğretmenlerimize hizmet içi eğitimler veriliyor. Biz engelliler birbirimize yardım ederek sosyal etkileşim içinde yaralarımızı sarıyoruz.