SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, Gemerek ilçesindeki Kartalkaya Barajı'nda incelemede bulundu.

İlçe girişinde Gemerek Kaymakamı Cuma Kılınç, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Barış Ulucanlı, Belediye Başkan Vekili Mahmut Ciritci ve diğer yetkililerce karşılanan Gül, daha sonra Kartalkaya köyündeki baraj çalışmalarını inceledi.

DSİ 19. Bölge Müdürü İsmail Kaya ve barajın Proje Müdürü Erdal Eylik'ten bilgi alan Gül, "Gemerekliler 50 yıldır bu barajı bekliyor. Bu Gemerekin de tarihinde aldığı en büyük kamu yatırımlarından biri. Burada herkesin el ele vererek işleri kolaylaştırması gerekiyor." dedi.

Baraj inşaatı için yapılan kamulaştırmada parasını alamayan veya değerinin altında bedel alan vatandaşların kendilerine müracaat etmelerini isteyen Gül, il valisi olarak onların hak ve hukukunu koruyacaklarını ifade etti.

Kartalkaya Barajı inşaatının 75 gün önce başladığını dile getiren Gül, barajın 2019 yılında tamamlanmasının, 2020 yılında ise 38 bin dekar alanın sulanmasının planlandığını dile getirdi.

Sivas Kongresi'nin 100. yılında 100 büyük proje tasarlandığını anlatan Gül, "Gemerek Kartalkaya Barajı da büyük bir proje. Projenin 4 Eylül 2019'a yetişmesini istiyoruz." diye konuştu.