KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yapımı devam eden ve biten yol ve bulvar çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Başkan Çelik, üzeri açık otobüsle kent turu düzenleyerek yapımı devam eden Sivas Caddesi, Gültepe Bulvarı, Mimsin-TOKİ, Mimarsinan Kavşağı-Harikalar Diyarı, Gesi Kavşağı-Kuzey Çevreyolu arası yol yapımı ve düzenleme çalışmaları ile Yeni Hal-Kızıklı Mahallesi arası yol yapım çalışmaları hakkında gazetecilere bilgi verdi.

Tuna kavşağı arasında yer alan 725 metre uzunluğundaki mevcut 2 şeritli taşıt yoluna ilave olarak 1 şerit daha yapıldığını ve 7 buçuk metre mevcut taşıt yolunun genişliğinin 11 metreye çıkarıldığını belirten Çelik, otopark ihtiyacını karşılamak için de yol boyunca çok sayı da otopark yapıldığını kaydetti.

Göreve geldikleri günden itibaren vatandaşların beklentilerini ve isteklerini en hızlı, en iyi şekilde yerine getirmek için çalıştıklarını dile getiren Çelik, "Üzerinden yıllar geçse de 'Zamanında falan başkan geldi, bu yolları aştı ve Kayseri'nin böyle bir derdi kalmadı' dedirtecek bir iş yapalım diye istiyoruz. Bu da ulaşım ve toplu taşıma konusudur. Üzerinde bulunduğumuz Mustafa Kemal Paşa Bulvarı, yıllar önce Osman Kavuncu'nun açtığı yoldur. Üzerinden yıllar geçse de hala rahmet okuyoruz. Yıllar sonra da bizimle ilgili rahmet okutacak projeler yapalım istiyoruz." dedi.

Sivas Caddesi, Kızılırmak Caddesi ve Mustafa Şimşek Caddesine alternatif olarak düşünülen, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı ile Aşık Veysel Bulvarını birbirine bağlayacak olan Gültepe Bulvarı yapım çalışmalarının da devam ettiğini ifade eden Çelik, Kayseri'yi çok daha konforlu bir kent haline getirmek amacıyla yürütülen çalışma kapsamında Gültepe Bulvarı'nın hizmete açılması ile birlikte şehrin doğu-batı aksındaki trafik akışında önemli bir rahatlama sağlanacağını ifade etti.

Ayrıca Ankara'da Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü yapılan görüşmeler neticesinde kent merkezinden geçen demir yolunun 2 yıl içerisinde şehir dışına taşınacağını aktaran Çelik, yeni tren garı binasının da yer tespitinin yapıldığını yakın zamanda oranın da temelinin atılıp kısa süre de tamamlanacağını sözlerine ekledi.