SAMSUN'da kiraladıkları iki ayrı eve aydınlatma, nemlendirme ve ısıtma sistemi kurup saksılar içinde esrar yetiştirip daha sonra paketleyip piyasaya sürdükleri öne sürülen 31 yaşındaki Cem K. ile 30 yaşındaki Ertekin E. polis tarafından yakalandı.
Samsun Emniyet Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yaptıkları istihbarat çalışmada Çarşamba İlçesi'nde Cem K. ve Ertekin E. isimli şüphelilerin uyuşturucu ticareti yaptığını belirledi. İlçeye giden sivil ekipler şüphelilerin kiraladıkları biri yazlık iki evi sera haline getirip esrar yetiştirdiklerini tespit etti. Polis dün Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan izinle şüphelilerin kiraladıkları iki ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Evde arama yapan ekipler, 11 ayrı saksı içerisinde 11 kenevir bitkisi, bunların nemlendirme, ısıtma ve aydınlatma amacıyla üzerlerine kurulmuş 3 trafo, buhar makinesi, ısı ve nem ölçme cihazı, ışıklandırma aparatları, plastik 3 adet tüp içerisinde bir miktar kenevir bitkisi tohumu, tarımsal ilaçlar, Cem K. adına düzenlenmiş satış faturaları ve 14.24 gram ayrı ayrı poşetler içerisinde esrar maddesi ele geçirdi.
Şüphelilerin kiraladıkları başka bir apartman dairesinde ise poşetler içinde 376.1 gram esrar, esrar paketlemede kullanılan ağızı kilitli boş poşetler, 1 hassas terazi, ruhsatsız tabanca, şarjör ve 9 milimetre çapında 32 tabanca mermisi ele geçirildi. İki şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan Cem K. ve Ertekin E. izinsiz Hint keneviri yetiştirmek, uyuşturucu ticareti yapmak ve 6136 sayıla silah kanununa muhalefet etmek suçlarından bugün Çarşamba İlçe Adliyesi'ne sevk edildi.