NİĞDE (AA) - Niğde'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 178 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Niğde Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, FETÖ üyelerinin belirlenmesi için yürütülen çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğü belirtilerek, 15 Temmuz'dan bu yana yürütülen çalışmalar hakkında şu bilgilere yer verildi:

"15 Temmuz 2016 tarihinde bazı illerimizde kanunsuz birtakım darbe teşebbüsü ve bağlantılı terör olaylarının meydana gelmesi üzerine, milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere, toplumun çeşitli katmanlarında bulunan üyeleriyle ilgili yürütülen çalışmalar ilimizde kararlılıkla sürdürülmektedir. Bu kapsamda 23 Temmuz tarihi itibariyle toplam 645 personel görevden uzaklaştırılmış ve 69 emniyet personeli, 50 milli eğitim personeli, 14 adliye personeli, 1 vali yardımcısı, 1 Kamu Görevlisi, 2 akademisyen, 4 asker, 5 sağlık personeli, 1 defterdarlık personeli, 30 sivil olmak üzere toplamda 178 kişi tutuklanmıştır. İlimizde, 5 özel okul, 5 özel öğrenci yurdu, 3 özel öğretim kursu, 5 sendika il temsilciliği, 1 dernek, 1 gazete ve 1 radyo olmak üzere toplam 21 kurum kapatılmış ve hazineye devredilmiş, daha önceden kapatılan 4 dershanenin de mal varlıkları hazineye devredilmiştir. Ayrıca, 1 derneğin faaliyeti İl OHAL Bürosu Başkanlığı kararına göre, 1 derneğin faaliyeti de Bor İlçe OHAL Bürosu Başkanlığı kararına göre durdurulmuştur. Konuyla ilgili olarak yetkili birimlerce gerekli yasal işlemlere devam edilmektedir."