İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli, aralarında emniyet müdürü ve amirlerinin de bulunduğu 95 polis görevden uzaklaştırıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde 95 polisin görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi. 15 Temmuz sonrasında yürütülen soruşturmanın tamamlandığı ve ilk etapta içlerinde emniyet müdürü ve amirlerinde bulunduğu 95 polisin görevden uzaklaştırıldığı bildirildi. Doğan Haber Ajansı'nın flaş koduyda duyurduğu haberde dikkatler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne çevrildi.

Soruşturmanın kapsamı hakkında detaylı bilgi bulunmazken, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında bir çok ilde operasyonlar düzenlenmiş, aralarında asker, polis, emniyet müdürü, garnizon komutanı, sivil, öğretmen ve bir çok meslek grubundan kişiler görevden uzaklaştırılmıştı.

FETHULLAHÇI  Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 38'i rütbeli toplam 95 polis, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün talimatı doğrultusunda görevden uzaklaştırıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden edilen bilgiye göre, aralarında Çocuk Şube Müdürü Ünal Altıner'in de bulunduğu 5 polis müdürü, 33 emniyet amiri, başkomiser ve komiser ile 57 polis memurunun görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi. Görevden alınan polislerin tamamının silahları ve kimliklerine el konuldu.