MARDİN'in Derik İlçesi'nde terör örgütü PKK'nın Kaymakamlık binasına el yapımı patlayıcıyla düzenlediği saldırıda Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk ve 4 kişi yaralandı.
Teröristler, eylül ayında Derik Belediyesi'ne kayyum olarak da atanan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün makam odasının yanındaki odaya çanta içinde bıraktıkları el yapımı patlayıcıyı, saat 12.15'te uzaktan kumandayla infilak ettirdi. İlk anda canlı bomba eylemi olduğu sanılan saldırıda, patlamayla birlikte ortalık savaş alanına döndü. Patlama sırasında makam odasında bulunan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk ile şoförlüğünü de yapan koruması Mustafa Dinç, özel kalemde görevli Mehmet Şerif Mesutoğlu, maliye memuru Beşir Ulusoy ile görevlilerden Fikret Bağı yaralandı.
Patlamanın hemen ardından Kaymakamlık binasına çok sayıda polis ekibi ve sağlık görevlileriyle ambulanslar sevk edildi. 
İlk müdahale olay yerinde yapılan yaralılar ambulanslarla Derik ve Kızıltepe'deki devlet hastanelerine kaldırıldı. Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün, Kızıltepe Devlet Hastanesi'ndeki müdahalenin ardından Gaziantep'e edilirken, Sağlık Bakanlığı gerekli görülmesi halinde uçak ambulans ile Ankara'ya nakledileceğini açıkladı.
OPERASYON BAŞLATILDI
Olaydan sonra güvenlik güçleri bölgeyi çembere alarak operasyon başlattı. Patlamadan sonra ilçe merkezinin giriş ve çıkışları kapatıldı.
Kaymakamlık binası ve çevresinde bulunan işyerlerinin güvenlik kameralarının görüntüleri toplanarak incelemeye alındı.
VALİLİK AÇIKLAMASI
Mardin Valiliği olayla ilgili yaptığı yazılı açıklama yaptı. Açıklama şöyle:
"İlimiz Derik ilçemizde 10.11.2016 Perşembe günü Kaymakamlık binasında bulunan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’e yönelik EYP ile saldırı düzenlenmiştir. Saldırı sonucunda birisi İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk olmak üzere 3 kişi yaralanmıştır. İki hafif yaralımızın tedavisi Derik Devlet Hastanesi’nde devam etmekte olup İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk Derik Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından Kızıltepe Devlet Hastanesine sevk edilmiştir.
Milletimizin huzuruna ve ülkemizin bütünlüğüne kasteden bu menfur saldırının fail veya faillerin yakalanması için geniş çaplı operasyonlar başlatılmıştır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."