TSK unsurlarınca saat 04.00 sularında icrasına başlanan harekatla sınırın terör örgütlerinden temizlenmesi ve hudut güvenliğinin artırılmasına katkı sağlanarak, aynı zamanda Suriye'nin toprak bütünlüğünün öncelenmesi ve desteklenmesi planlanıyor.

DAİŞ ile aktif mücadele eden TSK'nın operasyonları, koalisyon güçlerinin bu terör örgütüne karşı yürüttüğü faaliyetlere önemli katkı sağlıyor.

Söz konusu harekat sayesinde yeni göç dalgalarının önlenmesi, bölgedeki sivil halka insani yardımların ulaştırılması ve bölgenin terörist unsurlardan arındırılması hedefleniyor.

Operasyonla, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve milletine saldıran, masum vatandaşları katleden terör örgütleriyle aktif şekilde mücadele edilmesi, bu konuda uluslararası toplum ve koalisyon güçleriyle iş birliği halinde çalışmaların sürdürülmesi amaçlanıyor.

Savaş uçakları DAİŞ hedeflerini bombalamaya başladı

Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) bağlı savaş uçakları, Suriye'nin Halep kentinin Cerablus bölgesindeki terör örgütü DAİŞ hedeflerini bombalamaya başladı.

Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla (ÇNR) gerçekleştirilen yoğun topçu atışının ardından savaş uçaklarıyla bölge bombalandı.

Operasyonda, önceden belirlenen DAİŞ hedefleri etkisiz hale getirildi. 

 Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre;

 Suriye'nin kuzeyinde başlatılan harekatın amacının hudut güvenliğini sağlamak, terör örgütü DAİŞ ile mücadele kapsamında koalisyon güçlerine destek vermek ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlamak olduğu bildirildi.

Suriye'nin kuzeyine yönelik harekat kapsamında 05.45'te başlayan top ve çok namlulu roketatar atışlarıyla 63 hedefe 224 atış yapıldı.

Suriye'nin kuzeyine yönelik harekat kapsamında Keklice ve Cerablus bölgesinde belirlenen hedeflere yönelik hava taarruzu icra ediliyor. Harekata Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait F-16 uçakları da katılıyor.

Suriye'nin kuzeyindeki harekat kapsamında geçit açma faaliyetlerinin devam ettiğini bildirildi. 

Suriye'nin kuzeyine yönelik harekatın başlangıcından itibaren Genelkurmay Karargahındaki Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezi'nde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Dündar ile ilgili komutanlarla kuvvet komutanlıklarının harekat merkezlerinde tüm komuta kademesi harekatı yönetmek ve izlemek üzere hazır bulunuyor.

Suriye'nin kuzeyine yönelik harekat kapsamında 07.50 itibarıyla Hava Kuvvetlerince vurulması planlanan 12 hedeften 11'inin tam isabetle vurulduğu teyit edildi.