ADANA Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ile Terörle Mücadele Şube ekipleri, terör örgütü PKK yandaşlarının sık korsan gösteri yaptığı mahallerlerde denetim yaptı. Çok sayıda polisin görev aldığı denetimde durdurulan bir kamyonda 326 kilo kubar esrar ve 6 kilo toz esrar, 1 kişinin üzerinde ise  500 içimlik esrar ele geçirildi, 4 kişi de gözaltına alındı.
Dün akşam saatlerinde merkez Yüreğir İlçesi'ni 4 noktadan ablukaya alan ekipler, özellikle terör örgütü PKK yandaşlarının korsan gösteri yaptığı mahallelerde denetim yaptı. Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerin de katıldığı denetimde şüpheli araç ve kişiler arandı. Belirlenen noktalarda arama yapılırken, Narkotim ekipleri de ara sokaklarda 09 JK 501 plakalı kamyonu şüphe üzerine durdurarak arama yaptı. Kamyondaki meyve kasaları arasına gizlenmiş 61 çantada 326 kilo kubar esrar, 5 paket içinde de 6 kilo toz esrar ele geçirildi. Tim ekipleri de ara sokakta yaptığı aramalarda şüphe üzerine durduğu 2 kişinin üzerinde 500 içimlik esrar ile uyuşturucudan kazanılan 1600 lira para bulundu. Kamyon sürücüsü 31 yaşındaki A.K. ile yanındaki 33 yaşındaki A.B., üstünde esrar çıkan 22 yaşındaki R.T. ve 19 yaşındaki M.K. gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
DUR İHTARINA UYMAYAN SURİYELİ YAKALANDI
Denetim yapılan noktadan elektrikli bisikletiyle geçen bir kişi, polisin 'Dur' ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Zırhlı araç ve otomatik silahlarla kaçan kişiyi kovalayan polisler, havaya ateş açtı. Kısa kovalama ardından yakalanan kişinin Suriyeli olduğu belirtilirken ismi açıklanmadı. Suriyeli, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Denetim, gece geç saatlere kadar devam etti.