HANİFE KANAT

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile geçtiğimiz günlerde, 30 büyükşehir dışında kalan 51 İl’de 102 Milletvekilini görevlendirip sahada vatandaşların sorunlarının dinlenmesini istemişti. Bu doğrultuda CHP İl Milletvekili Ulaş Karasu ve Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin ilimizde çalışma gerçekleştirdiler. Gerçekleştirilen çalışma sonra CHP İl Başkanı Yılmaz Coşkun basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasına A’dan Z’ye tüm her şeye yapılan gündelik zamların vatandaşı bıktırdığını belirterek başlayan Coşkun; “Ürünlere düzenli olarak yüksek miktarlarda zamlar yapılıyor, marketlerde gıda fiyatlarında etiketler günlük değişiyor. Doğalgaz’a, akaryakıt’a ve elektiriğe büyük oranda zamlar yapılıyor. Halkımız bu zamlar altında eziliyor, ne yazık ki milyonlarca insanımız yoksulluk sınırının çok altında bir gelirle açlık sınırında yaşıyor. Çiftçi üretemez besici besleyemez duruma gelmiş. Çiftçi ektiğini tarlada bırakırsa, besici hayvan beslemeyi bırakırsa, sanayici imalatı bırakırsa kapıya kilidi asarız. Sadece aksaklıklar bunlar mı? Maalesef hayır. Sağlıktan eğitime, iç politikadan dış politikaya her noktada sıkıntılar her geçen gün dağ gibi büyüyor. Yönetemiyorsunuz, yönetemiyorsunuz.” dedi.

Ak Parti İl Başkanı Hakan Aksu’nun Yakupoğlan Köyü'ndeki eğitim sorunu ile ilgili yaptığı açıklamaya atıfta bulunan Coşkun; “Milletvekillerimiz ile yapılan çalışmalar sırasında karşılaştığımız ve bize anlatılan sorunlardan bir tanesi olan, Sivas Merkez Yakupoğlan Köyü'ndeki eğitim sorununu daha öncede paylaşmıştık. Konuyu Milletvekilimiz Ulaş Karasu aracılığıyla Genel Başkanımıza iletilmiş ve Genel Başkanımız Meclis Kürsüsünden bu vahim durumu dile getirmiştir. Genel Başkanımızın ‘yer tahsisi yapsınlar 1 yıl içerisinde o okulu oraya ben yaptıracağım’ sözü rahatsız etmiş olacak ki şimdiye kadar bu sorunu anlatmayanlar alelacele açıklama yapıyorlar.” açıklamasını yaptı.

“YATIRIMLARI SATARAK YOK ETTİLER”

Sadece Sivas’ın değil tüm Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihtiyacı olduğunu belirten Coşkun; “Cumhuriyet Halk Partisi kurtuluşun ve kuruluşun partisidir. Mevcut hükümet, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında ülkeye kazandırılan yatırımları satarak yok etmiştir. İlimizin ekonomik can damarları olan Cer Atölyesi, Dikimevi, Çimento Fabrikası, Bölge Müdürlükleri yine mevcut iktidar tarafından kapatılmıştır ya da başka illere taşınmıştır. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilimizin ve ülkemizin sorunlarını da çözümlerini de biliyoruz. Bu sorunları çözecek kadrolarımız hazır, biz hazırız, Cumhuriyet Halk Partisi hazır.” ifadelerini kullandı.

Son seçimlerde kazandıkları büyükşehirlerde kadrolarının sorunları çözmeyi başadığını dile getiren Coşkun; “Anlaşılan, iktidar büyükşehirleri kaybetmenin şokundan hala çıkamamış ki, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızın neler yaptığını soruyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ve ekibi 2022’de 51.890 öğrenciye burs verdi, 150 bin haneye süt dağıtıyor. Bugün ki tarih itibariyle 21 İlçe’de 32 kreş hizmete girmiş durumda, 2019 tarihinden beri aynı anda dünya’da en çok metro yapan şehir oldu. İBB tarihinde ilk defa öğrenci yurtları açtı, askıda fatura uygulaması ile halkımıza nefes aldırdı, anne kart, üniversite öğrencilerine destek, halk ekmek, kültür sanat saymakla bitmez. İstanbul’da yapılanları merak ediyorsunuz buyurun cevabınız. Ben buradan Cumhuriyet Kenti Sivas’tan gece gündüz çalışan emek veren tüm belediye başkanlarımıza ve ekiplerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Diğer şehirleri bırakıp ilimizdeki sorunlara bakılması gerektiğini vurgulayan İl Başkanı Yılmaz Coşkun; “Biz Sivas’ta yaşıyoruz. Burada ne yaptınız hangi sözleri yerine getirdiniz? Yapmak istedinizde engel mi olduk? Her zaman her yerde söyledim yine tekrarlıyorum, bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilimizde halkımızın yararına yapılacak olan her şeyi desteklemeye ve katkı koymaya hazırız. Şehrimizin sorunları var, 2014’te gelecek olan hızlı tren hala gelmedi, Yağdonduran ve Geminbeli Tünelleri hala tamamlanamadı, Lojistik Köy Projesi sonuçlanmadı, Sivas-Malatya yolu bir türlü bitmedi, 3 yıldır çocuklar okulsuz okul yapılmadı. Bu beceriksiz yönetimi kimseyi suçlayarak çözemezler. Kaldı ki merkezi iktidarın yapması gereken asli görevlerinden olan kreş, yurt ve burs dağıtımını İBB niçin yapmadı diyorsanız söyleyecek söz bulamıyorum. İBB’yi hükümete alternatif olarak görüyorsanız bu da bizim için onurdur. Bu sorunları çözmek, ülkemizi refaha kavuşturmak için, sadece Sivasımızın değil ülkenin Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihtiyacı var. Cumhuriyet Halk Partisi varsa herkes için var.” diyerek konuşmasını sonladırdı.