MEHMET TIRPAN

Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Zeki Özdemir, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Başkanlık açıklamasında birlik ve beraberlik mesajları vererek seçimlerin bir bayrak yarışı olduğunu aktaran Özdemir, Başkan seçilmesi halinde devralacağı bayrağı daha ileri götürerek gelecek yıllarda bu görevi devralacak kişilere kırgınlık ve küskünlük olmadan devredeceklerini söyledi.

Oluşturdukları ekiplerin genç ve dinamik kadrolardan oluştuğunu belirten Özdemir, “Seçimlerin bir bayrak yarışı olduğunun farkında olarak diyorum ki şayet bizlere bu görev verilirse Sivas’ın ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamak adına tüm gücümüzle çalışarak katkı sağlamayı ve bizden sonra görev alacak arkadaşlara da devralacağımız bayrağı daha ilerde teslim etmeyi misyon edinmiş bir ekip olduğumuzu belirtmek isterim.” dedi.

Kadim bir şehir olan Sivas’ın hak ettiği yere gelmesi adına iş adamları ve tüccarlarla birlikte taşın altına hep birlikte elini koyarak Sivas’ı hak ettiği yere getirmek adına ciddi bir tempo içerisine gireceklerini de sözlerine ekleyen Özdemir, “Cumhuriyetin temellerinin atıldığı ancak kalkınmışlık seviyesinde hak ettiği yerde olduğunu düşünmediğimiz Sivas’ımıza Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıl dönümünde 100 yıl önceki gayret ve istekle hizmet etmeyi istiyoruz. Sivas, büyük ölçüde alt yapı sorunları çözülmüş hızlı treni bekleyen, ikinci Üniversiteye sahip, 1. OSB’si dolu, Demirağ OSB’si ile de yatırımları çekme potansiyeli olan bir şehirdir. Bize göre cazibe merkezlerinin en cazibidir. Sivas’ın hak ettiği seviyeye ulaşması için biz eli taşın altında olan tüccar ve sanayicilerin görüşlerinin ve katkılarının görmezden gelinmesi mümkün değildir. Bu görüşlerin ortaya konulacağı yer ise TSO’dır. Bu nedenle şehrin ticaretinin, üretiminin ve ihracatının artması ilimizin ve ülkemizin refah seviyesinin yükseltilmesi için çalışmalar yapmak ve fikir üretmek isteyen herkesi davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Odaların kuruluş amacı ve şehre katması gereken değerler hakkında da açıklamalarda bulunan Özdemir, “Odalar üyelerinin mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mensuplarının birbirleri ile halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak üzere, kanunda yazılı hizmetleri yerine getirmek amacı ile kurulan kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarıdır. Bu tanımın yanı sıra Odalar bulunduğu şehirlerin en büyük sivil toplum kuruluşlarıdır. Bu çatı altında şehrin kalkınmasına yön veren istihdam sağlayan, üretim ve ihracat yapan, bu faaliyetleri de yerine getirirken de bir çok risk alan girişimci ruha, cesarete ve fersate sahip bizim gibi insanlar bir araya gelmektedir. Bu birlikteliğin sonucu olarak oda yönetimlerinde şirket işlemlerini, belgelerini, ihtiyaçlarını hızlı ve hatasız karşılamaktan öte farklı beklentilerde ortaya çıkmaktadır. Oda aidat toplamaktan öteye geçmemektedir görüşünü değiştirmek gerekmektedir. 7 bin tüccar ve sanayicinin birlikteliği ile bu beklentiler yeterince karşılanmıyor ise bunun sebebini yöneticilerde aramak gerekmektedir. Odalar, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve siyasilerle uyumlu şekilde çalışmalı. Taleplerin karşılık bulması için doğru tespitler yapmalı ve bu talepleri etkili şekilde takip etmelidir. Yeni dönemde son dört yılda pekte başarılamayan güçlü temsil ilkesini, güçlü, çalışkan ve genç kadrolarla birlikte hayata geçirmek ve 120 yıllık geçmişi olan bu güzide kurumu hak ettiği saygınlığa ve etkinliğe kavuşturmak için başkan adaylığımı ilan ediyorum. Sivil toplum kuruluşlarındaki 20 yıldır edindiğimi tecrübelerimi yeni dönemde birlikte çalışacağım genç arkadaşlarımız ile Odanın Meslek Komiteleri, Meclis, Yüksek İstişare Kurulu, Danışma Kurulu ve Genç ve Kadın Girişimciler Kurulu gibi organları etkili bir şekilde çalıştırma konusunda tüm enerjimizi ve kaynaklarımızı kullanacağımızın sözünü veriyorum. Bu kurullarda başarılı tüccar ve sanayicilerimizin, enerji dolu genç girişimcilerimizin mesleğine, şehrine ve ülkesine katkı sağlamak isteyen herkesin bulunmasını sağlamak için çalışacağımı da ifade etmek istiyorum. Ancak bu şekilde Ticaret ve Sanayi Odası’nın itibarı yükselir. Projesi olan herkesi dinleyeceğiz. Yeni fikirlere açık olacağız. Sermayenin ve kamu kaynaklarını doğru kullanılması için yol gösteren ortak akla değer veren bir yapıya dönüştürülmesi mümkün olabilecektir. 120 yıllık geçmişi bulunan odamızda bugüne kadar yüzlerce belki binlerce tüccar ve sanayici görev yapmış başarılı hizmetler sunmuştur. Bu hizmetlerinden dolayı bu vesile ile de tümüne şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.