HANİFE KANAT

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas İl Başkanı Yılmaz Coşkun bu hafta başında gelen zamlar İle ilgili açıklamalarda bulundu.

Vatandaşın artık dayanacak gücü kalmadığını vurgulayan coşkun; “Artık vatandaşlarımız neye yetişeceğini, nasıl yetiştireceğini şaşırmış durumda.” dedi.

Halihazırdaki hükümetin vatandaşların aklı ile oyun oynayan bir politika uyguladığını belirten Çoşkun; “Doğalgaz bulduk diyip doğalgaza zam yapılıyor. Bu vatandaşların aklı ile oyun oynamaktır. Artık insanlar temel gıdayı bile lüks görmeye başladı. Markete gidip zar zor bir kaç ürün alabilen insanlar çocuklarına bir çikolata alamamanın mahçubiyetini yaşıyor. Ülke öyle bir duruma geldi ki orta gelirli kesim diye bir şey kalmadı, en altta açlık ve sefalet içerisinde mucadele eden kesim ve bir de varlık, bolluk içerisinde yaşayan iki kesim oluştu. Maalesef ülkede milyonlarca insan yoksulluk sınırının çok altında bir gelirle yaşamaya çalışıyor.” açıklamasını yaptı.

Temel ürünlere yapılan zamlara değinen Coşkun; “Temel ürünlere her zam yapılıyor. Çiftçi üretemiyor, besici besleyemiyor. Acil olarak sanayiden tarıma tüm üreticilere ve üretime destek verilmesi, borçların silinmesi ya da kolaylık gösterilmesi gerekiyor. Aksi halde ülkede şarteller tamamen inecek.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.