HABER MERKEZİ

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Melih Uçmaz, Aşık Veysel Ortaokulu’nun yok olduğunu Aşık Veysel ve Ozanlar Bölge Parkı’nın unutulduğunu iddia etti.

1999 yılında eğitim öğretim faaliyetine başlayan Aşık Veysel Ortaokulu’nun yeni binaya taşınması bahanesiyle 2020-2021 eğitim öğretim yılından itibaren Ak Parti’ye yakınlığıyla bilinen bir sendikanın kurucusu olan Mehmet Akif İnan'ın ismiyle faaliyet göstermeye başladığını savunan Başkan Uçmaz, “Sivas'ın çehresini değiştirecek projelerle yola çıktığını söyleyen ancak geldiğimiz noktada şehri temiz suya bile hasret bırakan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'den söz verdiği halde bin 151 gündür yapmadığı Aşık Veysel ve Ozanlar Bölge Parkı’nın inşasını beklerken Aşık Veysel isminin şehrimizden silindiğini görmenin üzüntüsü içerisindeyiz.” dedi.

Bir bağlama ve bir fötrle Aşık Veysel’in anılamayacağını ifade eden Başkan Uçmaz, “Bildiği gibi Belediye geçtiğimiz yıllarda Aşık Veysel Anıtı diye büyük ozana saygı duyan herkesin garipsediği bir anıt yapmıştı. Ancak bilinmelidir ki Aşık Veysel, bir bağlama bir fötr ile anılamaz, köy enstitülerinde öğretmenlik yapmış uluslararası üne kavuşmuş Aşık Veysel ismi de okullardan silinemez. Aşık Veysel'i anma programlarında ön sıralarda kendilerini gösterebilmek için birbirine omuz atanları Aşık Veysel'i yaşatma konusunda samimi duygulara bürünüp hareket etmeye ve onun aziz hatırasına sahip çıkmaya davet ediyoruz. İYİ Parti olarak Aşık Veysel isminin tekrar okullarda yaşatılması noktasında takipçi olacağız. Aşık Veysel'e bile düşman olabilen bir zihniyete  büyük ozan yıllar önce: 'Aldanma cahilin kuru lafına. Kültürsüz insanın külü yalandır. Hükmetse dünyanın her tarafına. Arzusu hedefi yolu yalandır.'' sözleriyle cevap vermiş.