Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Sivas’ta unutulmadı.

PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcı ile düzenlen saldırıda yaralan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Derik Kaymakamı Safitürk için Sivas merkez ve ilçelerinde mevlit okutuldu.

Ulu Camide düzenlenen programa, Sivas Valisi Davut Gül, 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı P. Alb. Mehmet Kip, Belediye Başkanı Sami Aydın, Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Kültür ve Turizm İl Müdürü Kadir Pürlü, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk ile terörle mücadelede şehit olan asker ve polisler için dua edildi.

YILDIRAMAZ

Mevlit programı öncesi açıklama yapan Vali Davut Gül bu tür saldırıların milleti ve devleti yıldıramayacağını söyledi. Teröristlerden bu toprakların temizleneceğini ifade eden Gül “Bu tür saldırılar asla milletimizi, devletimizi yıldırmaz. Bu işlere bulaşanlar mutlaka cezasını çeker. Bu devlet bin yıllardır bu mücadeleyi veriyor. İnşallah bundan sonra da bu mücadeleyi verecek. Bunda zaman zaman bedel ödeniyor evet çok acı ama bu topraklarda başka türlü de ayakta durmak mümkün olmuyor. Milletin, devletin kararları ve Allah’ın yardımı ile terör ve teröristlerden bu topraklar temizlenecek bunun bedeli ne olursa olsun inşallah çok kısa sürede de olumlu sonuçlar alınacak. Terörle mücadele artık savunma değil, saldırıda yapılıyor. Devlet, teröristler nereye giderse girsin, nerde bulunursa bulunsun oralara mutlaka giriyor, operasyonunu yapıyor. Suçlular cezalandırılıyor. Kimisi ölü kimisi de sağ olarak ele geçiriliyor. Bu kararlılık çok önemli. Tekrardan şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.