HANİFE KANAT

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanları 81 İlde, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezaya ilişkin eş zamanlı basın açıklaması yaptı. Sivas Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Sebiha Yılmaz’da basın açıklamasında bulundu.

Tek adam rejimi kadınlardan korkuyor diye konuşmasına başlayan Yılmaz; “Partimizin öncü gücü olan kadınlardan korkan tek adam rejimi, yol arkadaşımız Canan Kaftancıoğlu’nu cezalandırmaya çalışıyor. Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen hukuk dışı cezalandırma kararının, korku dışında başka bir dayanağı yoktur.” dedi.

CHP Kadın Kolları olarak 81 İlde ve 973 İlçede karar ile ilgili basın açıklaması yaptıklarını vurgulayan Yılmaz; “Sonda söyleyeceğimizi başta söyleyelim: Tek adam rejimi kadınlardan korktu; çünkü şunu çok iyi biliyor; bu ülkede hem siyasetçi olmak zor. Bu ülkede hem siyasetçi hem muhalif olmak daha zor. Bu ülkede hem siyasetçi hem muhalif hem de kadın olmak en zor. Canan Kaftancıoğlu, bütün bu zorlukların karşısında yılmadan, pes etmeden mücadele eden güçlü bir kadın siyasetçidir. Canan yüreklidir, Canan cesurdur, Canan bizimdir, Canan Türkiye’nindir. Onun yanında halk var, o yüzden Canan Kaftancıoğlu’nu yasaklarla yalnızlaştırmazsınız. “

“İSTANBUL İL BAŞKANIMIZ GÖREVİNİN BAŞINDA”

Verilen ceza kararını tanımadıklarını belirten Yılmaz; “İstanbul İl Başkanımız görevinin başındadır ve çalışmalarımıza hız kesmeden devam etmektedir. Biz kadınlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğunu yok sayanlara boyun eğmiyoruz. Bu hukuksuz kararı tanımıyoruz. Hukuku yok sayan AKP Hükümeti’ne ‘dur’ diyoruz.” açıklamasını yaptı.

21 Mayıs’ta gerçekleştirecekleri mitinge değinen Yılmaz; “Bu ülkede hakkı, hukuku ve adaleti sağlamak için Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde Milletin Sesi Mitingi’nde buluşuyoruz.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.