MEHMET TIRPAN
Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Cemil Laçiner, Ticaret Sanayi Odası’nın şehrin zaman zaman gündemini belirleyen ve önde lokomotif olarak gidebilecek bir kurum olduğunu, kurumun aktif çalışması halinde bir çok projeye ve yatırıma yön verilebileceğini savundu.
Ticaret ve Sanayi Odası’nın günümüzde önemli bir fonksiyonunun olduğunun altını çizen Laçiner, “Şehirde olduğu gibi TSO’da da bütünlük olduğu zaman projeler ve yatırımlar daha başarılı bir şekilde gerçekleşiyor. Ticaret Sanayi Odası seçimleri yaklaşırken hoş olmayan söylemler oluşuyor. Son bir kaç dönemdir bazı olumsuz gelişmeler var. Nace kodu kapsamında gruplarda değişiklik yapılıyor. 4-5 bin aktif üye var. Bin 500 kişiyi bir grupta toplamak etik değil. Sanayiciye ve tüccara yakışmayan davranış biçiminin hiç bir şekilde geçerli nedeni yok.” dedi.
Yapılan bu davranışlarla yatırımcının çekilemeyeceğini, yatırımcının çok hassas ve nazik olduğunun altını çizen Laçiner, “Oda ne olursa olsun zor durumda olan tüccarın, esnafın yanında olmalı. Tüccarı ve esnafı gözeten oda aynı şekilde ticaretle uğraşanların menfaatlerini gözetmek durumda. Örneğin Organize Sanayi Bölgesi berbat durumda. Yollardan araçla gidilmiyor ottan kaldırımdan insanlar yürüyemiyor. Sivas’ın dışından da insanlar Organize Sanayi Bölgesi’ne geliyor. Yıllardır OSB ile ilgilenilmiyor. En azından yolları yapın bölgede temizleme çalışmaları yapılsın. OSB ile ilgili de bir teşvik handikabı var. Körler sağırlar deyimini en güzel şekilde uygulamanın bu konuda bir anlamı da yok. Demirçelik Fabrikası’nda sorun var. Orada ne milletvekilleri var nede Ticaret Sanayi Odası var. Orada devasa bir yatırım var bir çok insanda mağdur. Bu sorun halende çözülmüş değil. Özelleştirmenin karşısında değiliz. Günümüzde yeni özelleştirmelerde var. İl Özel İdareleri ve Belediyeler günümüzde özelleştirme yapıyorlar. Plansız projesiz yapılan özelleştirmeler şehre zarar veriyor. Bir bakıyorsunuz Yıldız Dağı’nda proje ortaya çıkıyor bir bakıyorsunuz Hamidiye Kültür Bahçesi ortaya çıkıyor. Bunlar yapılıyor elbette projeler şehrimiz için önemli ama İmranlı’da bir köye Cumhuriyet tarihinden itibaren su yok. Önceliğimize bakmıyoruz. Köydeki insanlar susuz. Köy dışında yaşayan ve aynı köylü olan ir vatandaş şimdi 500 bin TL harcama yaparak köyüne su götürmeye çalışıyor. İl Özel İdaresi’nin asli görevi kırsala hizmet etmek değil mi? Milletin aç susuz olduğu, ailelerin dağıldığı Sivas’ta eğlence programlarına para harcamak, farklı farklı projelere bütçe ayırmak ne kadar doğru. Mutlu azınlığı saymazsak çoğu insan bu şehirde perişan. Bu konuda bu şehri yönetenlerin daha duyarlı olması gerekli diye düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.