HABER MERKEZİ

Milli Yol Partisi İl Başkanı Zeki Haral, Kentte yaşanan her doğal afette yetersizliklerin göz önüne çıktığını, orman yangınlarında, depremde, sel felaketlerinde alt yapımızın ve kurumlarımızın durumunu net olarak gördüklerini bu durumun ise hiç iç açıcı olmadığını söyledi.

Yaşanan sel felaketi ile birlikte olası afetlere ne kadar hazırlıksız olduğumuzun net bir şekilde ortaya çıktığını ifade eden Haral, “Sağanak yağmur, alt yapı sorununun bütün şehirlerin sorunu olduğunu Sivas'ta da gösterdi. Şehrin özellikle belli kesimlerindeki iş yerlerini, evleri ve hatta kamu binalarını su bastı ve birçok hemşerimiz mağduriyet yaşadı. Şehrin önceliklerini iyi tespit etmez, planlama yapmaz, makyaj işlere yönelirseniz bu tür durumlarla daha çok karşılaşırız.” dedi.

Yaşanan doğal adetlerin ardından ortaya çıkan alt yapı sorununu çözmek noktasında Belediyenin acilen adım atması gerektiğine vurgu yapan Başkan Haral, “ Gelinen bu süreçte belediyemizin acil olarak sıkıntı yaşanan noktaları tespit edip müdahale etmesi elzemdir. Belediye Başkanının görevi tabi ki sıkıntı anında vatandaşın yanında olmaktır. Bu olması gereken güzel bir durumudur. Ancak daha güzeli bu tür sıkıntıları ve değişiklikleri önceden tespit etmek ve vatandaşın mağduriyetini önceden engellemektir. Testi kırıldıktan sonra yapılanların kıymeti olmaz. Önemli olan testiyi kırmadan gerekeni yapabilmektir.” ifadelerini kullandı.