MEHMET TIRPAN

Sivas’ta belirli bir süre hizmet veren helikopter ambulansın hizmet süresinin dolmasının ardından kentten ayrılması tepikilere neden olmaya devam ediyor. Bazı vatandaşlar Helikopter Ambulans’ın Sivas’tan gitmesinin ardından ‘KAYIP ARANIYOR’ şeklinde sosyal medyada paylaşımda bulunuyor. Zorlu çoğrafi şartlara sahip Sivas’ta ambulans helikopterin süresiz olarak hizmet vermesi gerektiğini sosyal medya aracılığı ile dile getiren vatandaşlar bu konuda siyasilere oldukça tepkili. Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesinden kentin her bölgesine dakikalar içerisinde ulaşan helikopter ambulansın acilen kentte yeniden gönderilmesi konusundaki talepler her geçen gün de artıyor.

Sosyal medyada ki tepkilerin bazıları, “ ‘Sivasın vekilleri nerde salla başını al maaşını. Suçu kendimizde arayalım. Milletin vekilini seçerken kırk düşünüp bir karar vermek gerekmez mi? Seçim zamanı iki pembe sözlere aldanıp düşünmeden başımıza getiriyoruz’ ‘Sivas malum değersiz baskaları ağır bastı başka bölgeye verilmistir. Zaten kiralik bunlar Bakanlığa ait değil. Yaşayan köy Sivas. Farklı illerde yaşadığımızda bunu cok daha iyi görüyoruz. İktidarın en büyük ziyanı Sivas’tır ve hala destekleniyor şaka gibi.” şeklinde yer almakta.

Dağınık bir çoğrafi yapıya sahip kentte özellikle kırsalda yaşayan insanların olası bir durumda acil bir şekilde merkezdeki hastanelere ulaştırılması konusunda ciddi bir rol oynayan helikopter ambulansın en kısa sürede kente geri gönderilmesi bekleniyor. Sağlık Bakanlığı’nın hizmet alımı ihalesi yaparak kiraladığı Helikopter Ambulans için en kısa sürede yeniden ihaleye çıkması da beklentiler arasında.