Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Yatsı vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,0245 %0.23
41,7942 %-0.79
Ara
Sivas Memleket SİYASET Sulakçı, “20 gün geçti ödemeler yapılmadı”

Sulakçı, “20 gün geçti ödemeler yapılmadı”

MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Partisi İl Başkan Yardımcısı Murat Sulakçı, ürettikleri mahsulü Ulaş’taki Toprak Mahsülleri Ofisi’ne 20 gün önce ürünlerini veren çiftilerin ödemelerini hala alamadığını, icar karşılığında ekim biçim yapan üreticilerin tarla sahiplerine ödeme yapamamasından dolayı bölgede sıkıntılar yaşanmaya başladığını savundu.

Toprak Mahsülleri Ofisi’ne hububatlarını veren çiftçilere 10 gün içerisinde ödeme yapılacağının açıklandığını, mahsüllerini veren çiftçilere aradan 20 gün geçmesine rağmen herhangi bir ödeme yapılmadığını iddia eden Başkan Yardımcısı Sulakçı, Toprak Mahsülleri Ofisi bu yıl doğru bir adım atarak çiftçinin ürününü değerinde alım yapmak ve piyasayı dengelemek adına doğru bir yol izledi. Alımların yapılmaya başlanması ile birlikte ürün bedeli ödemelerinin 10 gün içerisinde ödeneceği açıklandı. Söylenenin aksine belirtilen zamanda üreticilerin ürün bedelinin ödemesi yapılamadı.” dedi.

Halen mahsulünü TMO’ya vermek adına sıra bekleyen çiftçilerin olduğunu bu durumunda personel eksikliği ve planlamanın tam anlamıyla doğru yapılmadığından kaynaklandığını savunan Sulakçı, “Bölgenin hasat zamanı şartları tam olarak ön görülemediğinden dolayı sorunlar yaşanıyor. Yine iki noktada aynı anda alım yapacakken personel yetersizliği yüzünden ofiste aşırı derecede kuyruk oluşuyor. Bölgemizin tarımsal alanının çok geniş ve farklı mikro klimaya sahip olması nedeniyle ürünlerin aynı coğrafyada farklı zamanlarda hasat ettiği yıllardır bilinen bir gerçektir. Ancak bölgede üretim yapan çiftçilerimizin hepsi Toprak Mahsülleri Ofisi’ne ürünü vermek ve prim desteğinden faydalanması en tabi hakkıdır. Bu konuda belirlenen sürede 21 Eylül’e kadar uzatıldı. İnşallah bu süre zarfında hiç bir çiftçimiz mağdur olmadan ürünlerini teslim ederek paralarını alır ve desteklerdende faydalanır diye temenni ediyoruz. Ödemeler ne kadar erken yapılırsa çiftçi önümüzdeki sezon için alacakları gübre, mazot sertifikalı tohumu biran önce alırlar. Aksi halde her yıl olduğu gibi bu yılda fiyatlar yerinde durmuyor. Her geçen gün çiftçinin zararına oluyor. Bu konuda yetkilierden destek bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *