MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, TBMM’de 4 yılını tamamladıklarını 4 yıl önce Sivas’ın sorunları ile gelinen nokta arasında değişen hiç bir şey olmadığını, mevcut sorunların üzerine farklı sorunlarında eklendiğini söyledi.

4 yıl önce hızlı trenin konuşulduğunu ve halende konuşulmaya devam ettiğini hatırlatan Karasu, “Hızlı Tren konusu ara ara gündeme geliyor ortada bir şey yok. Lojistik Köy projemiz vardı yine bir gelişme yok. Demirçelik Fabrikası’nı konuşuyorduk yine fabrika kapalı. Sivas’ın 6. Bölge teşvik kapsamına alınmasını konuşuyorduk ağzımıza bir parmak bal sürdüler, diğer OSB’lerde aynı mağduriyet yine yaşanıyor. 4 yıllık süreçte çözdük dedikleri hiç bir şey yok.” dedi.

Sivas Malatya yolu, Yağdonduran ve Geminbeli Tüneli’nin halen açılamadığını da sözlerine ekleyen Karasu, “İlk milletvekili seçildiğimde de aynı sorunları konuşuyorduk ne yazık ki bu yılda aynı sorunları gündeme getirmeye devam ediyoruz. Milletvekilleri seçimleri er geç yapılacak. Ortalama 1 yıl var. İktidar vekilleri çıkıpta bu vatandaşa seçim döneminde ne anlatacaklar merak ediyorum. Hemşerilerimizin yüzde 74 oy verdiği siyasiler gelip de bu vatandaşa ne anlatacaklar? Biz Sivas’ın sorunlarını gündeme getirdikçe üstü kapatılmaya çalışılıyor.” ifadelerini kullandı.

KÖYLERDEKİ OKULLAR AÇILMALI

Bir çok köyde yaşayan çocukların taşımalı eğitimle kilometrelerce uzaklıktaki okullara gitmek zorunda kaldığını bu durumun günümüz şartlarında uygun olmadığını aktaran Karasu, “Köylerdeki okulları yeniden açarak taşımalı eğitim sistemine son vereceğiz. Köylere okul gitmediği sürece vatandaşların köylerde kalma şansı neredeyse sıfır. Sivas’ın köylerine giden öğretmenlerin sigortaları bile tam değil. Aldıkları maaş en fazla 3 Bin TL. Öğretmenler yarım gün çalıştığı için maaşları eksik yatıyor sigortası yarım gün yatıyor. Açık kadrolara atama yapılmıyor. Sözleşmeli öğretmenle açık kadroları kapatmaya çalışıyorlar. Binlerce insan ise atama bekliyor.” şeklinde konuştu.