MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi eski İl Başkanı Ahmet Turan Temel, Muhalefet Partilerin İl Başkanlarında genel bir sessizlik olduğunu, bu durumun doğru olmadığını, siyasetin cesur ve yiğit adamların işi olduğunu söyledi.

Vatandaşların tutacak el aradığını aktaran Turan Temel, “Kentte yapılan yanlış veya doğru işler istişare edilmeli. Eğer bunu muhalefet partileri yapamıyor kimse o koltuklarda oturmasın. Kentte uzun bir süredir bir sessizlik hakim. İnsanlar televizyonlara çıkmaktan veya basın açıklaması yapmaktan korkar hale geldi. Çıkın konuşun. Aktif olun” dedi.

Vatandaşlarla iç içe olunması gerektiğini vurgulayan Temel, “Parti İl Başkanları konuşmayacakta ki konuşacak. Lütfen çıkın görüşlerinizi dile getirin. Korkmayın cesur olun. Siyaset cesur insanların işidir. Yapamıyorsanız görevinizi bırakın. Vatandaştan kaçarak siyaset yapılmaz. Vatandaşlarla iç içe olunmalı. Sokağa çıkmayan kaybeder. Sorunlar dile getirilmeli ve çözüm yolları aranmalı. Bunu yaparken de dürüst ve adil olunmalı. Benim kimseden bir beklentim yok. Yeniden il başkanı da olmak istemiyorum. Kongre Delegesi dahi olmak istemiyorum. Kimse ile alıp veremediğimde yok. Yada kimseden çıkarım da yok. Tek istediğim milletvekilliği için yarışmak istiyorum. Atanmış kişilerin bu ülkeyi veya herhangi bir ili yönetmesi doğru değil” ifadelerini kullandı.