MEHMET TIRPAN

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Şanlıurfa’ya atanan Vali Salih Ayhan, İl Genel Meclisi’ni ziyaret ederek Meclis üyeleri ve İl Özel İdaresi çalışanları ile vedalaştı. İl Genel Meclis salonunda Sivas’tan ayrılması ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getiren Vali Salih Ayhan, “Sivas hesabi değil hasbi bir şehir. Hasbi şehir gönlünde tuttuğunu benimsiyor ve sahip çıkıyor. Bizde hasbi şehrin anlayışını iyi kavradık ve ona göre hareket ettik. Sivas’ta göreve başladığımda hep ayrılacağım günü hesap ederdim. Hep kente kalıcı projeler kazandırıp güzel ayrılmak isterdim. Çok şükür el birliği ile de başarılı olduk.” dedi.

Sivas’tan aziz olarak gideceğini ve ayrılığın zor olduğunun altını çizen Vali Ayhan, “Ben hata yapmadığım sürece Sivas’ın hata yapmayacağını da biliyordum. Bu sebeple hep teyakkuzda oldum ve dikkatli dil kullandım. İnsanları kırmamaya ve olana yok dememeye gayret gösterdim. Hiç bir zaman hesabi bir dil kullanmadım ve hesabi bir aklım da yoktu. Hep hasbi bir akıl ve dil kullanmaya çalıştım. Mesleki hayatımda çok ayrılık yaşamadım. Mesleki hayatımın büyük bir kısmını Sivas’ta geçirdiğim için ayrılmak bana daha zor oldu. Mesleğimin ilk yıllarını hareketli, zevkli, dostluğun ve samimiyetin olduğu Sivas’ta geçirdim. 14 yıllık bir zaman dilimini Sivaslılarla geçirdik. Şimdi Sivas’tan ayrılıyorum ama ben hep Sivaslı olarak bilineceğim. Bende kendimi öyle hissedeceğim.” ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN ÇABAMIZ ŞEHRİN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLAMAK VE GÖNÜLLERDE İZ BIRAKABİLMEKTİ”

Görev sürem boyunca bütün gayretlerinin gönüllerde iz bırakabilmek ve şehrin gelişmesine katkı sağlamak adına projeler hayata geçirebilmek olduğunun altını çizen Vali Salih Ayhan, “Hayallerimi gerçekleştirme noktasında ve cesaretli bir şekilde iş yapmada Sivas’ın hakikaten özel bir yeri var. İl Özel İdaresi ile birlikte sürekli Sivas’a neler kazandırabiliriz azmi ve heyecanını taşıdık. Bu süreçte belki hatamız olmuştur veya proje üzerinde tartışmışızdır bu çok normaldir. Ama 14 yıllık bu serüven içerisinde iz bırakan olumsuz bir olay yaşadığımı hatırlamıyorum.” dedi.

“ŞEHİRDEKİ DUYGU YOĞUNLUĞU TÜRKİYE’DE SES GETİRDİ”

Sivas’tan resmi olarak ayrıldığını, bu ayrılışın asla gönülden olmadığını vurgulayan Vali Ayhan, Kentten ayrılıyorum ama bu resmi bir ayrılış. Ayrılışımız asla gönülden değil. Bugün şehrin duygu yoğunluğu Türkiye’de ses getirdi. Bu şehrin samimi duygusu, hüznü, temiz yürekliliği Şanlıurfa’nın da havasını değiştirdi. Bugün Şanlıurfa’da ayrı bir atmosfer ve hava var. Sivas’ın sevgisi, heyecanı ve valisine olan duygusu orayı esir aldı. Şahsımdan daha ziyade Sivaslıların bu tutum ve düşünceleri farklı bir hava estirdi. Türkiye’nin dört bir yanından arayan meslektaşlarım ve insanlar hep bunu söylüyorlar.” şeklinde konuştu.

“BÜROKRATLARA ŞEHRİN SAHİP ÇIKMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Sivas’ın bürokratlara sahip çıkmasının şehir için önemli olduğunu belirten Ayhan, “Sivas’a bir idareci olarak gelenlerin göğsünü gere gere huzurlu bir şekilde çalışabilmesi için Sivas’ın valisine veya diğer bürokratlarına sahip çıkması önemli. Valileri sürekli merkeze giden bazı şehirler var. Bu durumda sorun vali de mi şehirde mi? Ama bu şehrin valileri genelde terfi ederek daha üst yerlere gidiyor. Gittiğinde de bu şehri unutmuyor. Bu şehre gelen zaten 3-0 önde geliyor. Yeter ki gelenler hata yapmasın ve sevgisiz olmak için gayret göstermesin. Gelenler gayretli ve doğal olursa bu şehir o insanı bağrına basıyor. Bu duygu hep muhafaza edilmeli. İnsanlar gelip geçici geride güzel işlerin ve hoş anıların kalması oldukça güzel. Bu şehirdeki kazanımım, tecrübem ve birikimimle Türk Devleti’ne ve Türk Milleti’ne daha fazla faydalı olmayı Cenabı Allah bana nasip eylesin inşallah. Aşkla şevkle yılmadan yıkılmadan var gücümüzle çalışacağız.” sözlerine yer verdi.

İL GENEL MECLİSİNİ HAREKETLİ TUTUN

İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi’nin destekleri ile kente ciddi projeler kazandırdıklarını da sözlerine ekleyen Ayhan, “İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi’nin kıymetini bilin ve iç dinamiklerini hareketli tutun. İl Genel Meclisi’nin iç barışını güçlü bir şekilde tutulması geçmişten bugüne dek herkesin hakkı. Gelecekteki evlatlarımızın da büyük bir hakkı olduğunu özellikle söylemek istiyorum. İdarecileri ve birim amirleri gerçekten iyi niyeti ile samimiyeti ile örnektir. Bakanlıkta çalışan birisi olarak bu kurumdaki insanlar genel müdürlükte çalışacak kapasite olan insanlar diyebilirim. Sürekli neler yapabilirim, nasıl faydalı olabilirim diye şartları zorlayan birim amirlerimiz ve çalışanlarının benim üzerinde hakkı çok fazla. Birim amirlerimize anlık atarlarımız oluyordu ama anlık ataklarımız proje odaklı idi. Hiç kimseye karşı kin tutmadım. Anlık sitem ve kırgınlıklarımız hep hizmet odaklı oldu. Bu sebeple kurum çalışanlarımızın haklarını helal etmelerini özellikle istiyorum. Meclis üyelerimize de teşekkür ediyorum. Şanlıurfa’da sizin artık ikinci eviniz. Meclisimizin tamamını Şanlıurfa’da ağırlamak istiyorum.” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

Ayhan’ın konuşmalarının ardından İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kadir Algın ve Meclis Başkanı Hakan Akkaş’ta duygu ve düşüncelerini dile getirdi.