HANİFE KANAT

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), siyasette daha çok kadının yer almasını desteklemek için Siyaset Akademisi'ne bu yıl sadece kadınları kabul ediyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, akademinin ilk dersini, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınan 5 Aralık Pazartesi günü İstanbul’da verdi.

Siyaset Akademisi’nin bu yıl sadece kadınlara özel uygulanmasındaki hedef; kadınların siyasette daha aktif yer alması, siyasi okuryazarlığın artırılması, ilk defa siyaseti deneyimleyecek kadınlara da bir yol göstericiliğin yapılması. Türkiye'de kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkını veren yasal düzenlemenin yıl dönümü olan 5 Aralık, akademideki derslerin başlangıç tarihi olarak belirlendi. Sadece 30 büyükşehirde gerçekleştirilen Siyaset Akademisi için başvuru yapan kadınlara, 4 haftalık programda, "kadın hakları", "aile ile ilgili politikalar ve kazanımlar", ‘Türkiye Yüzyılı vizyonu’, ‘çevre bilinci’ gibi 7 başlıktan oluşan eğitimler sunuluyor.

Bu yıl sadece 30 büyükşehirde gerçekleştirilen Siyaset Akademisi’nin önümüzdeki yıllarda daha çok şehre yayılması bekleniyor.