HANİFE KANAT

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, 2 Temmuz Sivas Madımak Oteli Olayı’nın 29. yılında gerçekleşen anma törenine katılmak üzere geldiği Sivas’ta İl Başkanlığı’nda partili kadınlarla buluştu.

Madımak Oteli olayıyla ilgili konuşan Nazlıaka; “29 yıldır dinmeyen bir acımız var. Adaletin sağlanmaması nedeniyle acımız bitmiyor. İktidar yolculuğumuzdaki ana hedeflerimizden birisi de bu ülkede hakkı, hukuku ve adaleti var etmek. Bunun için çalışıyoruz. Halkın iktidarını kurmakta kararlıyız. Geliyoruz! Geliyor gelmekte olan! Ama şu da bir gerçek; onu getirmek için bizler de çok çalışmalıyız.” dedi. 

Sivas’ta birlik beraberlik ruhunun olduğuna değinen Nazlıaka “Sivas’ta birlik ve beraberlik ruhunun çok yüksek olduğuna tanıklık etmek beni mutlu etti. Umuyorum ki bu dayanışma, omuz omuza bir mücadeleyle partimizi iktidara taşıyacak. Hep söylüyoruz; geleceği kadınlar şekillendirecek. İktidar yürüyüşümüzde, kadınlar öncü güç olarak yer alacak ve ülkemizin kaderini değiştirecek. Bunu da ülkemizi bağımsızlığa taşıyan kurucularımızdan bize miras kalan mücadele ruhuyla yapacağız. Bu ülküyle umudu örgütlemeye devam ediyoruz. Örgütlendikçe çoğalıyor, çoğaldıkça daha da güçleniyoruz.” ifadelerini kullandı.

Nazlıaka, daha sonra partiye yeni katılan kadın üyelerin rozetlerini takarak, “ailemize hoş geldiniz” dedi.