MEHMET TIRPAN

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, son yıllarda yaşanan maliyet artışlarına rağmen şehre vizyon katacak projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini, devam eden projelerle ilgili de çok fazla sıkıntı yaşamadıklarını söyledi.

İnşaat maliyetlerinin artması ile birlikte belediye bütçesini ve şehrin öncelikli projelerini yeniden gözden geçirerek dengeli bir şekilde, şehrin her bölgesinde farklı farklı projeler yürüttüklerini aktaran Başkan Bilgin, “Girdi maliyetlerinin artması ile birlikte bütçemizi gözden geçirerek bütçemizi ve önceliğimizi doğru ayarlayarak verdiğimiz sözleride yerine getirme gayreti içerisindeyiz. Hizmetlerimizi ve projelerimizi aksatmadan yerine getirmeye çalışıyoruz. Kısa, orta ve uzun vadede hayata geçirilecek olan projelerimiz var.” dedi.

Şehri ilgilendiren belli başlı projeleri de kurumlarla ortak yürüttüklerini de sözlerine ekleyen Başkan Bilgin, “Kamu kurum ve kuruluşlarımızla ortak yürüttüğümüz projelerimiz var. Kurumlarımızla birlikte şehre değer katacak projeleri yürütüyoruz. Bu noktada kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte göreve geldiğimiz andan itibaren hep çözüm odaklı çalıştık. İlimizde güzel bir birliktelik var. Bu birliğimizi her projede ortaya koyuyoruz. Belediye olarakta tüm kurum ve kuruluşlarımızın paydaşıyız. Çünkü şehre hizmet ediyoruz. Belediye olarak her sektörde her yerde her noktada insanın olduğu yerde bizim olmamız gerekiyor. Kentte hayata geçirdiğimiz projelerle ilgili halkımızında görüşlerine önem veriyoruz. Halkımızın beğendiği onay verdiği projeleri hayata geçirdiğimizde hem anlamlı bir hizmet yapmış oluyoruz hem de kamu kaynaklarını doğru şekilde kullanmış oluyoruz. Bir bölgede proje hayata geçireceksek önce bölge halkının fikirlerini alıyoruz, hazırladığımız projeyi bölge halkının fikirlerine göre revize ederek o projeyi halkın istediği doğrultuda şekillendirerek hayata geçiriyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla ve Sivaslılarla ortak kararlar alarak şehre daha iyi hizmet etmek adına hep birlikte hizmet etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.