MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, yaşanan salgın sürecinin ardından Sivas ekonomosinin oldukça gerilediğini ilimiz ekonomisinin ayağa kalkması için siyasilerin ve il yöneticilerinin harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Yaşanan ekonomik krizin altından kalkabilmek ve işsizliğin önüne geçebilmek adına Sivas’ın kesinlikle 6. Teşvik bölgesine alınması gerektiğinin altını çizen Karasu, “Sivas 6. Bölge teşvik noktasına alınmadığı sürece Sivas’a hiçbir yatırımcı gelmez. 6. Bölge teşvik bölgesine alınmıyorsa bile en azından Sivas 5. Bölge Teşvik bölgesine alınsın. Yatırımcının şuan Sivas’a gelmesi için herhangi bir neden yok” dedi.

Şehirlerin 5. Bölge olması halinde Organize Sanayi Bölgelerinin 6. Bölge teşvik paketinden yararlandığını da vurgulayan Karasu, “Sivas’ın teşvik bölgesindeki yerini değiştiremediğimiz müddetçe Sivas’a yatırımcıyı getiremeyiz. Osmaniye ve Maraş 5. Bölgede. Organize Sanayileri ağzına kadar çakılı. Çevremizdeki iller ya bizim önümüzde yada cazibe merkezi. Teşvik yasası çıkarken Sivas’ın Bakanları vardı. İktidarın 4 milletvekili vardı. Herhalde teşvik yasası kabul edilirken uyumuşlar. Tokat, Erzincan, Malatya ya Sivas’ın önündeler yada cazibe merkezi. Biz hiçbir teşvikten yararlanamadık. İş adamları para kazanabileceği bölgelere gider. Kimse kimseyi kandırmasın” ifadelerini kullandı.

“KENEVİRLE ŞAHA KALKACAKTIK ODA OLMADI”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisinin Sivaslılara verdiği sözleri hatırlatan Milletvekili Ulaş Karasu, “Sivas’a 2018 seçiminde gelipte iktidarın ve Milliyetçi Hareket Partisinin Sivaslılara ne söz verdiklerini tek tek yazdık. Şuana kadar verilen sözlerin hiçbirini gerçekleştirmediler. 1 yılı aşkın bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şubat ayında kent meydanında açıklama yaptı. Yerel seçimler öncesinde hem teşvik sözü verdi hemde kenevir ekimi noktasında Sivas’ın 19’uncu il olarak belirlenmesi sözünü verdi. Teşvik noktasında yine elimiz boş kaldı. Kenevirle şaha kalkıyorduk oda olmadı. Lojistik köyle ilgili 3-5 sefer temel atıp açılış yaptılar ortada birşey yok. Sivas’a halen 10 yıldır hızlı tren gelecek” şeklinde konuştu.

SİVAS’IN KANAYAN HİÇ BİR YARASINA PARMAK BASILMIYOR

Organize Sanayi Bölgesinde Fabrikaların kapandığına da vurgu yapan Karasu, “Kapanan fabrikaların yerleri depo olarak kullanılıyor. Gıda ve inşaat depoları OSB’ye taşınıyor. Sivas’ın kaderi bu değil. Sıkıntıları ve yapılması gerekenleri defalarca söylüyoruz bir kulaklarından giriyor diğer kulaklarından çıkıyor. Nasıl olsa iktidarız diyorlar” dedi.

Sivas’ın geriye gitmesinin herkesi olumsuz etkilediğini aktaran Karasu, “Sivas bulunduğu durumu hak etmiyor. Sivas için yapılacak ne varsa Sivaslı vekillerle yapmaya hazır olduğumuzu defalarca söyledik. Sivaslı vekillerin konuşamayacakları şeyleri bizde mecliste konuşabileceğimizi söyledik. Ancak bir türlü destek alamadık. Şehrin ekonomisinin sadece Üniversitelerle gelişmesinden yana değilim. Bir şehrin ekonomisi öğrenciye dayalı gelişmez. Bacalar tütmeli ve üretim olmalı. Şimdi ne yapıyorlar Valilik ve İl Özel İdaresi kanalı ile fabrikalar yapmaya çalışıyorlar. TÜDEMSAŞ ve Demirçelik süreci çözülüyordu halen çözülmedi. Sivas’ın kanayan hiç bir yarasına parmak basılmıyor” şeklinde sözlerini sonlandırdı.