MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu Sivas’ta işsizliğin had safhaya çıktığını İşkur’a kayıtlı 45 bin işsizin olduğunu, ayrıca İşkur’a başvurmayan işsizlerinde sayısının belli olmadığını söyledi.

Sivas’taki meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve derneklere çağrıda bulunan Karasu, “Güngeçtikçe kan kaybeden ve göç veren Sivas’ı canlandırmamız için sesimizi yükseltmemiz lazım. Sivas’taki işsizlik sorununu mecliste bir kaç sefer gündeme getirdim. Ticaret ve Sanayi Odamızda gündeme getiriyor ama ne yazık ki işszilik noktasında Sivas kamuoyunda bir dillendirme yok” dedi.

İşkur’a kayıtlı işsizlerin sayılarını paylaşan Karasu, “Sivas’taki işsizliği dile getirmeme rağmen iktidarın Sivaslı milletvekillerinden destek alamadım. Sivas 4. Teşvik bölgesinde. Hal böyle olunca Organize Sanayi Bölgesi 5. teşvik bölgesinden faydalanıyor. Osmaniye kendisi 5. teşvik bölgesinde organize sanayisi 6. Teşvik bölgesinde. Limana yakın olan Osmaniye 6. Teşvik bölgesinde Sivas ise 5. Teşvik bölgesinde olursa Sivas’a yatırımcı gelir mi? Sivas’ın çevresindeki bütün iller ya cazibe merkezi yada 6. Teşvik bölgesindeler. Teşviklerden yeterince yararlanamayan Sivas’a yatırımcı neden gelsin?. Yani teşvikte çok daha geri de olan bir ile yatırımcının gelmesi için hiçbir neden yok. Özellikle bu teşvik yasası çıkarken Sivas’ın iktidar vekilleri Sivas’a sahip çıkmamıştır. Sivaslıların seçtiği vekiller görevlerini yapmamışlardır. Yeni kurulacak Demirağ Organize Sanayi Bölgesi ile kendimizi avutuyoruz. Demirağ OSB’ye özel teşvik verileceği söyleniyor. Ancak iktidar Sivas’a verdiği hiçbir sözü tutmadı. Sivas’ın ağzına bir parmak bal çalıyorlar. Sivaslılarda nasıl oluyorsa en başta oda başkanları bunu Sivas’a bir yatırımmış gibi anlatıyorlar. Sivas’ın Organize Sanayisine gidiyorsunuz bir çok fabrika kapanmış durumda. Sivas’ta faaliyet gösteren firmalar yatırımlarını Urfa gibi illere taşıyorlar. Pamuk urfada, işçi Urfa’da otoyol var Pazar noktasında daha cazip tabiki tekstil fabrikaları oraya kuruluyor. Sivas’la Urfa arasında ayrıca teşvikle ilgili 2 yıl fark var. Sivaslıların iktidara yıllarca vermiş olduğu yüksek desteğin karşılığını bir türlü alamamakta. Odalarımızın ve STK’ların artık ses yükseltmesi gerekiyor. Sivas’ın değerlerine sahip çıkılmazsa ve mevcut fabrikalar korunmazsa Sivas her geçen gün küçülmeye devam eder. Sivas kaderine terk edilmiş durumda. Sivas’ı yönetenlerin Sivas’a artık şaşı bakmaması lazım” ifadelerini kullandı.