AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, 2016 yılında Sivas’a yapılan yatırımları değerlendirdi ve 2017 yılında yapılacak olan projeleri açıkladı. 2016 yılının ülke genelinde badireli bir yıl olduğunu ancak tüm bu sıkıntılara rağmen çalışmaların devam ettiğini belirterek, ‘’2017 yılına girdik. 2016 yılı badireli bir yıl oldu. 15 Temmuz’un yansımaları hem Türkiye’de hem Sivas’ta devam ediyor. Ülkemizin her tarafının kargaşa içerisine sokmak isteyen yabancı devletler, örgütler var. Bunlara karşı uyanık olmamız gerekiyor. Yine de Sivas ülkemizin en sakin illerinden biri. Bu halde 2017’yi karşıladık’’ dedi.

2017 yılında bir çok alanda yeni yatırımlar yapılacağını anlatan Şahin, ‘’Sivas 2017 yılından çok şey bekliyor. Birincisi Sivas Teknik Üniversitesi ki, üniversite Sivas’ın bin yılını kurtarması demektir. Zira nasıl ki Buruciye, Şifaiye, Gökmedrese, Çifte Minareli medrese Sivas’ı Sivas yapan unsurlar ise şimdi onların üzerine Cumhuriyet Üniversitesi ve Sivas Teknik Üniversitesi Sivas’ı bir daha Sivas yapacak. İlim olmadan hiçbir şey olmuyor, cehalet oluyor. Sivas gibi rakımı yüksek yerlere de özellikle eğitim alanında gelişme göstererek, eğitim şehri yapmak, bu şekliyle ekonomiyi geliştirmek mümkün. Zira tarım, sanayi belli ölçüde ilerleyebiliyor ancak eğitim ve diğer sektörler daha fazla ilerleme imkânına sahip.

İkinci organize sanayi 2017 yılının önemli çalışmalarından birisi. Burası ilimizdeki işsizliği ve göçü önemli ölçüde önleyecek önemli bir alan bunun üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Bununla ilgili çalışmaları hızlı bir şekilde takip ediyoruz. Demiryolu lojistik merkezini takip ediyoruz. O da istihdam açısından Sivas için önemli. Yapılmakta olan barajlarımızı, tünellerimizi, yollarımızı takip ediyoruz. Hayvancılığı geliştirmek için sürekli yenilikler yapıyoruz. Damızlık düve merkezi ile ilgili bir çalışma söz konusu ki bu Türkiye’de tek olacak. Sivas’ın şap hastalığından ari bir bölgede yer alması için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bu Sivas’ın hayvancılığı açısından çok önemli. Zira diğer tarafta yer aldığınız zaman hayvanınız batıya geçmesi hem yoğun kontrol hem fazla masraf gerektiriyor. Geçen sene DAP’a girdik, yatırımlara teşvik ediyoruz. Divriği Ulu Cami restorasyonu başladı, aynı şekilde Karayün-Divriği yolu projede. Çetinkaya Divriği yol yapımı devam ediyor. Bunun gibi önemli birçok yol yapım çalışmaları devam ediyor. Belediyenin Mevlana Tüneli, Osman Seçilmiş parkı, Karşıyaka parkı bu sene hizmete girecek. Karşıyaka’ya yaptığımız huzur evi bu sene tamamlanacak. İlçelerde tamamlanan ve tamamlanacak hastaneleri var. Şehrin birçok yerinde belli hizmetlerimizi yürüyor. İlçelerimizde de aynı şekilde. Bu sene sulamaya açılacak çok geniş alan var. Sulu tarımı Sivas’ın tarım ve hayvancılığı için önemsiyoruz. Zira rakım yüksek olduğu için karasal iklimde sulu tarım yapmadığımız zaman tarım rantabl değil. Böyle olunca hayvancılığı da etkiliyor. Onun için çok geniş alanı sulu tarıma açıyoruz, çokça baraj ve gölet yaptık. Onun sayesinde de tarım ve hayvancılığı daha da geliştireceğiz’’ dedi.