SİVAS (AA) - Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırıyı kınadı.

Köksal, yaptığı yazılı açıklamada, saldırıyı şiddetle kınadıklarını, ülkenin birlik ve beraberliğini kimsenin bozmaya gücünün yetmeyeceğini belirtti.

Saldırının aynı zamanda ülkenin birlik ve beraberliğine yapıldığına dikkati çeken Köksal, şunları kaydetti:

"15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan darbe girişiminde Türkiyeyi bölmek ve parçalamak isteyenlere karşı Türk milleti 'tek bayrak, tek vatan' diyerek kendisini göstermiştir. Ülkemizde zor bir süreç yaşandı. Bu süreçte, kurumlarımız, partilerimiz, sivil toplum örgütlerimiz ve halkımız Türk bayrağı çatısı altında birleşerek birlik ve beraberlik örneği göstermiştir. Bu birliğimizi bozmaya ve ülkemizi karıştırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Ülkemizin birlik ve beraberliğine kast eden, huzurumuzu bozmak isteyen tüm terör olaylarını şiddetle kınıyorum. Terör olaylarının bir an önce sona ermesini temenni ediyorum."

Köksal, ayrıca konvoya düzenlenen saldırıda şehit olan asker ile Cizre'deki saldırıda şehit düşen polislere Allah'tan diledi.