HABER MERKEZİ

Milli Yol Partisi İl Başkanı Zeki Haral, her yıl düzenlenen Sivas kaldırım festivallerinin bu yıl da başladığını, Sivas Belediyesi’nin bütçesinde ihtiyaçtan fazla para var ise geçim sıkıntısı çeken insanlara dağıtması gerektiğini duyurdu.

Sorun olmayan kaldırımların yenilendiği yaptığı yazılı açıklamada savunan Başkan Haral, “Sait Paşa Caddesi ve Celal Bayar Caddesi’ndeki sökülen kaldırımların hiçbir sıkıntısı yokken birkaç noktada sadece tamir ihtiyacı var iken sökülerek yeniden yapılmaya başlandı. Gerek yokken açılan bu inşaat hem şehir bütçesine zarar hem de sağlam kaldırımların sökümü ve yapımı arasında geçen zaman içerisinde çarşı esnaflarının zaten kesat olan işlerini sekteye uğratmaktadır. Bu tam manasıyla bugün ki ekonomik koşullarda büyük bir israftır.” ifadelerine yer verdi.

Özellikle ülkenin ve insanların ekonomik sıkıntılarla uğraştığı bu dönemde gerekliliği olmayan bu tip israf projelerinin önceliğinin olmaması gerektiğine vurgu yapan Başkan Haral yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Sivas Belediyesi kaynak oluşturmak adına geçen yıl belediyeye ait arsaları ihale ile satarken, bu tür gereksiz yatırımların yapılması ne derece doğrudur. Sivas’ı bekleyen büyük bir su sorunu varken insanlarımız kalitesiz suyu kullanmak zorunda kalırken, içme suyu için aile bütçelerini, damacana su ücretleri ve arıtma giderleri de yük olmaya başlamışken belediyemiz, enerjisini buna benzer konulara kanalize etmelidir. Bizce gelecek yıllarda Sivas’ın su problemine çözüm olacak Beydilli Barajı’nın yapılması işini şehri idare edenler mutlaka değerlendirmelidir. Şehirden oto park sorununu çözmek adına hiçbir adım atılmamıştır. Algıları yönetmek adına yapılan makyaj projeler belki bugününüzü kurtarabilir ama Sivas’ın yarınını kurtaramaz.”