MEHMET TIRPAN
Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Cemil Laçiner, zaman zaman işleyişini sürdüren sıkça üretime ara verilen ve rantabl çalıştırılmayan Demirçelik Fabrikası’nın artık Sivas’a kazandırılması gerektiğini söyledi.
Önde görünenlerin artık bu konuyu masaya yatırması gerektiğini defalarca vurguladıklarını hatırlatan Laçiner, “Geçtiğimiz yıllarda milletin parası ile yapılan Demirçelik Fabrikası ne doğru düzgün ekonomiye katkı sunabiliyor nede doğru düzgün çalıştırılabiliyor. Bu fabrikanın ne olacağı da belli değil. Sivas için Demirçelik ciddi önem arz ediyor. Kaliteli çelik yurt dışından geliyor. Demirçelik’te bu kaliteli çelik üretilebilir.” dedi.
Sivas’ta demir başta olmak üzere bir çok maden yatağının olduğunu ve bu yataklardan çıkarılan madenlerin Sivas’ta işlenerek kentte üretim ve istihdama yönelik adımlar atılması gerektiğini vurgulayan Laçiner, “ Madenlerimizi işleyip katma değeri yüksek ürünler üretmemiz gerekli. Üretime ve istihdama dayalı Sivas ve 81 il ile ilgili teknik çalışmalarımızı yaptık. Türkiye’yi ayağa kaldıracak projeleri yapmak için de milli görüş zihniyetinin olması lazım. Halkımızın desteğini bekliyoruz. Üretime dönük adımlar atmamız için devletin önderlik yapması lazım.” ifadelerini kullandı.