Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayının ardından resmi gazatede yayımlanan birleşme kararına ilişkin AK Parti iktidarını sert bir dille eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, “Yıllarca Sivaslıların desteğini alan iktidar gözünü TÜDEMSAŞ’a dikti. TÜDEMSAŞ’ın, daha önce Sivas’tan götürülen veya kapatılan işletmeler kervanına girmesine asla müsaade etmeyeceğiz. TÜDEMSAŞ’a sahip çıkacağız” dedi.

MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, TÜDEMSAŞ’ın, daha önce Sivas’tan götürülen veya kapatılan işletmeler kervanına girmesine asla müsaade etmeyeceklerini söyledi.

TÜDEMSAŞ’ın Sivas’ın son kalesi olduğunun altını çizerek iktidarı sert bir dille eleştiren Karasu, “Yıllarca Sivaslıların desteğini alan iktidar gözünü TÜDEMSAŞ’a dikti. 18 yıldır Sivas’ı her başlıkta geriye götüren AK Parti iktidarı şimdi de gözünü, 81 yıldır bacası tüten Sivas’ın yerli ve milli demiryolu şirketi, can damarı TÜDEMSAŞ’a dikti” dedi.

TÜDEMSAŞ’ın kapatılmasına müsaade etmeyeceklerini vurgulayan, Karasu, “Her türlü yük vagonu ve yedek parça üretiminin yanı sıra yük ve yolcu vagonu tamiri yapan TÜDEMSAŞ kurulduğu günden bu yana Sivas’a ve Sivaslılara ekmek kapısı olmuştur. Kurulduğu 1939 yılında Sivas Cer Atelyesi adıyla faaliyete geçen Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayii Anonim Şirketi (TÜDEMSAŞ), resmi gazetede Cumhurbaşkanı imzasıyla yayımlanan bir karar neticesinde başka bir şirkete bağlandı. 81 yıldır Sivas’ta binlerce vatandaşımıza ekmek kapısı olan, ilk yerli otomobil Devrim’e ait motor bloklarının dökümünü yapan, ilk yerli buharlı lokomotifi üreten, TÜDEMSAŞ, her geçen yıl biraz daha etkisizleştirilmiş, sonuç olarak ise bugün şube statüsüne düşürülmüştür. Sivas’ın ve Sivaslıların gururu olan TÜDEMSAŞ’a yapılanlar aslında bir Türkiye portresidir. İstihdam yaratan, bulunduğu kente değer katan, katma değer üreten devlet iştiraklerinin el çektirilmesi AKP’nin siciline işlemiş bir özelleştirme tutkusudur. Sivas'a bir darbe daha vurmaya kalkışanlar bu karardan vazgeçmelidir. TÜDEMSAŞ, tüm Sivaslıların kırmızı çizgisidir. Kirli oyunlarınıza alet etmenize asla izin vermeyeceğiz. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bu şehre ve bu şehrin tüm değerlerine gelin hep birlikte sahip çıkalım. Gelin, TÜDEMSAŞ'a hep birlikte sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.