SİVAS (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ı ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, gezi ve ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi Sivas'a gelen Erdem, Sivas Belediye Başkanı Aydın'a ziyarette bulundu.

Erdem, ziyarette yaptığı konuşmada, Meclis'in tatilde olması dolayısıyla ziyaretler gerçekleştirdiğini belirterek, “Kısmet olursa 50 yıl sonra ilk defa Kurban Bayramı’nı Sivas’ta geçireceğiz. Siyasetin yoğun temposundan dolayı fırsat bulamıyorduk. Bu vesileyle bir takım ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Her ne kadar İstanbul milletvekili olsak da Sivaslıların taleplerini, bürokratlarımızla görüşmek durumundayız. İstanbul’daki tüm Sivaslıların talepleri, Sivas ile ilgilidir." ifadelerini kullandı.

Ekrem Erdem, ayrıca 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişiminin ardından birlik ve beraberlik örneği gösteren Sivaslılar adına Aydın'a teşekkürlerini iletti.

Belediye Başkanı Aydın da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Erdem'in siyasetin duayeni ve her ne kadar İstanbul milletvekili olsa da konu Sivas olunca, her şeyi bir kenara koyan birisi olduğunu dile getiren Aydın, "Belediye olarak bize desteklerinden dolayı, şehrimize ilgi ve alakasından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Sivas dışındaki hemşehrilerimiz şehrimizin sorunlarıyla daha çok ilgileniyor, bu da bizim bir şansımız ve şehrimizin bir potansiyelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Aydın, ziyaret anısına Ekrem Erdem’e, üzerinde Çifte Minareli Medrese ve Buruciye Medresesi’nin kabartması yer alan gümüş tablo hediye etti.

Ziyarette, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kuzu, Gençlik Kolları Başkanı Burak Kuruçay ve Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel de yer aldı.