İl Genel Meclisi, 2017 yılının ilk dakikalarında İstanbul’da bir eğlence mekanında gerçekleşen terör saldırısını kınadı.  Yeni yılın ilk toplantısında söz alan grup başkanları, İstanbul’da yaşanan saldırıyı lanetledi.

CHP’li Sadık Güller, “inşallah yeni yıl yeni umutlar getirir. Bu terör saldırılarını bir daha yaşamayız” ifadelerini kullanırken, BBP’li Aytekin Kulmaç ise “Hainliğin nereden geleceğini bilemiyorsunuz. Topyekün birlik ve beraberlik içinde bu terör saldırılarına dur demeliyiz” dedi.

MHP’li Bekir Tanyıldız ise “her an terör saldırıları gerçekleşebiliyor. İstanbul’da Kayseri’de veya başka bir şehirde. Hükümetimizin terör konusunda göstereceği kararlılığın yanındayız. MHP olarak bu kararlılığımız devam edecek” şeklinde konuştu.

AK Parti Grup Başkan Vekili Fikret Yıldırım ise “Hükümetimiz terör konusunda ciddi kararlılık ile hareket etmektedir. Bu terör örgütlerine karşı milli birlik ve beraberlik ile dur diyeceğiz. Üst akıllar bizi terör belasıyla sınamak istiyorlar” ifadelerini kullandı.

Meclisin aynı dili kullanması ve teröre tepki göstermesi dikkatlerden kaçmadı.