MEHMET TIRPAN

Deva Partisi İl Başkanı Serdar İnce, günümüz ekonomisini değerlendirerek her kesimin iliklerine kadar hissettiği ekonomik krizin sürdüğünü, insanların istediğine erişemediğini, yüksek doğalgaz, elektrik ve diğer fatura giderleri karşısında insanların geçinmekte dahi zorlandığını söyledi.

Geçen 5-6 yıllık süreçte yaşanan krizin sinyallerinin verildiğini ancak tedbir alınmamasından dolayı toplumun tüm kesiminin halen krizin etkisini yaşamaya devam ettiğini aktaran Başkan İnce, “Ülkenin ekonomik verileri halen ülkenin iyiye gitmediğini net bir şekilde gösteriyor. Piyasalarda yaşanan sıkıntılar ve sorunlar da ortada. Şehre yapılan bir çok yatırım ve işlerde ya durdu ya da yüklenici firma işi bıraktı. Sivas için kalkınmadan ve gelişmeden bahsediyoruz bugün Lojistik Köy ile ilgili hiç kimse konuşmuyor. Hızlı trenle entegre olarak duyurulan projeyi halen bitirmiş değiliz.” dedi.

Lojistik Köyle ilgili hiç bir siyasiden açıklama gelmediğini, siyasilerin hesap verebilir olması gerektiğini vurgulayan Başkan İnce, “Geçmişten gelen bir siyasi düzen var sanki. Bol bol vaatlerde bulunuluyor sonra yapılmıyor. Bu kültürü vatandaşlar olarak biz insanlara tanımışız demek ki. Hesap sorabilir olabilsek vaat edilenlerin hesabını sorsak, siyaset yapanlar bu kadar kolay söz vermezler. Verilen sözlerin hesabının Sivaslılar tarafından sorulacağını bilen siyasetçilerde verdikleri proje veya teşvik sözlerinin arkasına düşerler. Sivas’ın 6. Bölge teşvik kapsamına alınacağı söylendi. Henüz gelişen bir şey yok. Bu konuda siyasiler girişimde bulunuyorlar mı merak ediyoruz. Demirağ OSB’yi cazibe merkezi ilan ederek Sivaslıların ağzına bir parmak bal sürdüler şehrin geri kalanı mağdur edildi. Hızlı tren de yine aynı öyle, 2008 yılında gündeme geldi yıl 2022 halen hızlı tren seferleri şu tarihte açılacak denilip net tarih veremiyorlar. 5 kez açılışı yapılan 6 kez ertelenen hızlı tren faciasını saymıyoruz bile. Gelinen noktada ağızları yandığı için net bir tarih bile vermiyorlar artık. Şimdi de diyorlar ki şu hatlarda çalışma var bittiğinde açılacaktır deniliyor. 15 yıllık yatırım ne oldu diye Sivaslıların sorması lazım. Kentte muhalefet boşluğu da var eğer olmasa idi şimdi durumlar daha farklı olurdu. Sivas’ın önderleri dediğimiz insanlar da geçmişte gereğini yapsalardı bugün böyle olmazdı. Şehir daha fazla gelişir ve ekonomisi çevre illerdeki gibi gelişirdi.” ifadelerini kullandı.