HANİFE KANAT

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba bir sosyal medya platformunda, Topkapı Sarayı’nda sergilenen 86 karatlık Kaşıkçı Elmas’ının kayıp olduğunu iddia etti.

Sosyal medya platformundaki paylaşımında Ağbaba; “Müzelerde yağma var! Kaşıkçı Elması'nın Topkapı Sarayı Müzesi'nden kaybolduğu söyleniyor. Müzelerde özellikle son yıllarda hırsızlık ciddi oranda arttı! İktidar üç maymunu oynuyor. Kim bilir belki bu hırsızlık da organizedir, birilerinin bilgisi dahilindedir. Müze soygunlarını daha önce TBMM gündemine getirmiştik. Soylu "benim alanım değil" dedi. E tabi, hırsızlık ve kaçakçılık niye İçişleri Bakanı'nın alanı olsun ki (!) Kültür Turizm Bakanına sorduk, o yasal zorunluluk olmasına rağmen yanıt dahi vermedi. Son yıllarda piyasa değeri yüz milyonlarca doları bulan bu hırsızlıkların organize olduğunu düşünüyoruz! Kabineden birinin "fotoğraf albümünü" araştırıyoruz. Gençlerimizi uyuşturucudan, vatandaşımızı dolandırıcılardan, kültür mirasımızı da bu yağmacılardan korumak zorundayız.” açıklamasında bulundu.

Veli Ağbaba’nın paylaşımından sonra gündeme gelen Kaşıkçı Elmas’ının durumu merak ediliyor. Ağbaba yaptığı paylaşım ile sosyal medyada büyük bir yankı uyandırdı. Vatandaşlar bu konu hakkında yetkili mercilerden açıklama bekliyor.