HANİFE KANAT

Cumhuriyet Halk partisi Kadın Kolları Başkanı Sebiha Yılmaz, Her gün artarak devam eden Kadın'a ve çocuğa yönelik şiddet, cinayet, taciz olaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kadın ve çocuğa yönelik kötü muamelenin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini belirten Yılmaz; “Sadece Mayıs ayında 35 kadın öldürüldü, 16 da şüpheli ölüm var. Bu bir rakam değil, kadın katliamıdır.” açıklamasını yaptı..

Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurduğu ‘YAŞAM HAK’ destek hattı 4448285 e gelen ihbarlar, yazılı ve görsel basında yer alan Kadına ve çocuğa yönelik şiddet, taciz ve cinayet haberlerini 81 il ve ilçe başkanlıklarına bildirerek, ailenin yanında olunduğunu söyleyen Yılmaz; “Ailelere hukuki ve psikolojik destek verilmekte olup, Kadın Kolları Genel Başkanımız Aylin Nazlıaka önderliğinde tüm il ve ilçe Kadın Kolları Başkanlarımız duruşmaları sonuç alınıncaya dek takip etmektedir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, kadınlar daha üretken, daha özgür ve tüm sosyal haklara sahip olacaktır diyen Yılmaz; “Hiç bir çocuk ve fert yatağa aç girmeyecektir. "CHP varsa,herkes için var." diyerek konuşmasını sonladırdı.