HANİFE KANAT

Türkiye’de kadına şiddet her geçen gün artıyor. Ülkemizde yaşayan kadın vatandaşlarımız hem sosyal hem de kültürel olarak yara almaya devam ediyor. Kadına yönelik şiddetin her geçen gün artması ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi Sivas İl Kadın Kolları Başkanı Sebiha Yılmaz açıklamalarda bulundu.

Kadına şiddetin, kötü muamelenin artarak sürdüğünü belirten Yılmaz; “Kadını sokakta et evde köle gibi gören çağdaşı zihniyet, maalesef kadını aşağılamak ve eve hapsetmek için elinden geleni yapıyor. Bu da kadın katillerini, şiddet yanlılarını cesaretlendiriyor. Bu duruma sessiz kalan ve seyreden herkes iktidarda onlar kadar suçludur ve bizler kadına şiddeti kınıyoruz.” dedi.

Ekonomik sorunların ve hayat pahalılığının da önce kadınlara vurduğunu söyleyen Yılmaz; “Bir iş yerinde işçi çıkarılacaksa ilk kadınlar çıkarılıyor, istihdam da öncelikli olarak tercih edilmiyor, eğitimde kız çocukları geride gidiyor. Oysa kadının maddi ve manevi olarak rahat olmadığı bir ülkenin kalkınması gelişmesi mümkün değildir. Ne yaparlarsa yapsınlar boş tencere bu iktidarı götürecektir. Gidiyor gitmekte olan, geliyor gelmekte olan.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.