HABER MERKEZİ

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, göreve gelmesinin ardından ilk kez basına konuştu. ABD’deki olaylar, Pandemi sürecinde yaşananlar, kadına şiddet ve gündemdeki konularla ilgili açıklmalar yapan Baş, “Devlet ve millet için hizmete hazırız" dedi.

Partisinin İstanbul İl Başkanlığı binasında gerçekleşen toplantıda konuşan Baş, “Koronavirüs nedeniyle insanlar evlerinde hapsolmuş durumda idi ve ciddi bir geçim sıkıntısı yaşandı yaşanmaya da devam ediyor. Fransa’da, Hong Kong’da yaşandı, bugün Amerika’da siyahî George Floyd’un öldürülmesi üzerine sokak olayları yaşanıyor. Yarın kim bilir nerede yaşanacak. Vatandaşın beklentisi ve isyanı gelecek kaygısınadır. Gelecek kaygılarını ortadan kaldırdığımızda insanlar adaletsizliklere bu tepkileri vermeyecektir. Yaşanan eylemleri doğru değerlendirmek için sorunun temeline inmek gerekiyor. Sorunun temelinde ekonomik ve adalet problemleri vardır. Özellikle ekonomik sorunlarla ilgili tek çözüm, bugüne kadar ifade ettiğimiz gibi Milli Ekonomi Modeli’dir. Bu toplumsal olayların önüne geçebilecek tek proje de Bağımsız Türkiye Partisi’nin programında da yer alan Vatandaşlık Maaşı projemizdir” dedi.

DÜNYA’NIN KONUŞTUĞU VATANDAŞLIK MAAŞI BİZE AİTTİR

Artık tüm dünyada ekonomistlerin dilinden Vatandaşlık Maaşı sözlerinin duyulduğuna dikkat çeken BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, “Bugün dünya genelinde tüm ekonomistlerin ve siyaset adamlarının Vatandaşlık Maaşı’ndan bahsettiğini görüyoruz. Vatandaşlık Maaşı projesi ilk defa Bağımsız Türkiye Partisi’nin merhum Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş tarafından kaleme alınan Milli Ekonomi Modeli’nde bahsedilmiştir. Esasında tam da bugün yaşanan sorunların çözümü için ortaya konulmuş bir projedir. Haklıya hakkının teslim edilmesi ve gelirdeki adaletin sağlanması için herkesi bu duruşa katılmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

KADINA ŞİDDETE VATANDAŞLIK MAAŞI İLE SON VERECEĞİZ

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın basın toplantısında değindiği konulardan biri de Türkiye gündeminden hiç düşmeyen kadına şiddet konusu oldu. Konuşmasında, “Kadına seçilme hakkını ilk önce veren ve kadına en büyük değeri veren bir medeniyet mirası üzerinde oturan Türkiye’de bize ne oluyor ki, kadınlara bu kadar şiddet uygulayan bir toplum haline geldik?” diye soran BTP Lideri Hüseyin Baş, şunları söyledi: “Ne oluyor ki biz kadınlara bu kadar şiddetli bir tavır sergiliyoruz? Esasında bu sorunun çözümü için iki farklı yaklaşım var. Birincisi kadının kendini ekonomik ve sosyal anlamda güvende hissetmesi gerekiyor. İkincisi de kadına şiddet uygulayanların da kendini güvende hissetmemesi gerekmektedir. Merhum Prof. Dr. Haydar Baş’ın projelendirdiği Ev Hanımı Meslek Maaşı projesi hayata geçtiğinde kadınlarımıza güven tesis etmemiz şarttır. Biz iktidar olduğumuz gün devletimiz kadınlarımızı asla yalnız bırakmayacaktır. Kadınlarımızın ekonomik bağımsızlığını tesis edeceğiz. Kadınlarımızın temel hak ve özgürlüklerini sonuna kadar yaşamalarını temin edeceğiz. Bunun yanı sıra kadınlara şiddet uygulayan ve kadınlara karşı hunharca hareket eden insanlara da gerekli adaleti ve cezalandırmayı yapacak hukuk sistemini sağlam bir zemine oturtmayı da kendimize bir borç biliyoruz. Bağımsız Türkiye Partisi olarak biz bundan sonra hiçbir kadınımızı ezdirmeyeceğiz.” 

GENÇLER, BİR HAYALİNİZ VAR, BERABER GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanlığı görevine genç yaşta gelmesi nedeniyle çok konuşulan bir gençlik meselesi olduğuna dikkat çeken BTP lideri Hüseyin Baş, şunları söyledi: “Görevi almam hasebiyle çok konuşulan bir gençlik meselesi var. Evet, biz genciz, dinamiğiz, çağdaşız ve medeniyet sahibiyiz. Ama tüm medeniyetimize, kültümüze ve tarihimize bağlı, vazgeçilmez değerlerimizi üzerinde taşıyan ciddi bir birikime sahip insanlarız. Tüm milletimizin ve tüm Türk gençliğinin de bu anlayışa sahip olduğunu biliyoruz. Yaşımız sebebiyle konuşulan bir gençli durumu var. Her gün gözlerindeki heyecanı gördüğüm gençlere şu cümle ile sözlerimi bitirmek istiyorum; ‘Bir hayaliniz var, bu hayali birlikte gerçekleştireceğiz.’ şeklinde konuşmasını sonlandırdı.